Sulu Kek

Pazar, Şubat 04, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Aslında önümüzdeki etkinlik için falan değil tamamen sinirle yapılmış bir kek. Yani günü falan şaşırmadım. Kolay, ekonomik ve hafif. Fazla bir özelliği olmadığı içinde şimdi ekliyorum. Son günlerde hangi kek ve pastayı fırına atsam bir aksilik çıkıyor. Bu sefer ezber dersini tam yapan ilkokul öğrencileri gibi bunu da yaptm mı buna baktım mı derken fırının kitapçığı elime geçti. Yok ben tam buna uyuyormuşum. O zaman kitapçığa uymamak lazım diyerek ısıyı düşürdüm istediğim sonuca vardım. Bir rivayete göre Amerika'da ikiz kuleler yıkıldığında en az ölüm Türklerden olmuş. Çünkü kurallara uymuyorlarmış. Tek taraftan inmeleri gerekirken iki taraftanda inmişler merdivenden.(medyanın balon haberlerindende olabilir) Sonuçta yaşıyorsan kurallara uyacak zamanın çoktur.

Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 bardak dövülmüş ceviz
  • 1/2 bardak kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;
  1. Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. Yağ ve su eklenir tekrar 5 dakika çırpılır.
  2. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya tahta bir kaşıkla karıştırarak ilave edilir.
  3. Ceviz ve üzüm ilave edilir, karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.(150 derecede bir saat pişirdim)




You Might Also Like

5 Comments

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık
    sevgilerle..
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  2. güzel olmus . aglayan kekle ilgili sorum olacak ,cikolata sosun markasi ne ? pastalarin üzerine dökülen sosdan mi ,zamanla sertlesen ??? Pasta sicakken mi üzerine süt dökülecek ???

    YanıtlaSil
  3. Benimde aglan kekle ilgili sorum olacak , fincan ölcüsü vermissiniz , türk kahve fincani mi ? yoksa büyük kahve fincani mi ?

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler.
    ağlayan kekin ölçüsü kahve fincanıyla.
    sos hazır sos. Dr. Oetker'in sosunu kullanıyormuş Nursen abla.

    YanıtlaSil
  5. merhaba, kekin ismi ilgimi cekti, sut yerine su koymusunuz. cok ilginc. ellerinize saglik...

    YanıtlaSil

Subscribe