Portakallı Kek (2)

Pazartesi, Mart 26, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Mevsimi bitmeden bütün portakallı kekleri denemeliyim. Misafire ya da kendimize yaparken kek için çok zahmetsiz bir çeşit düşüncesi vardır. Ama o eskidendi. Hamarat bayanlar bu tabuyu yıktı yıllardır yapması saatler alan kekler yaparak. Aşağıdaki tarif o eski düşünceye uyan bir kek. Yerken mis gibi bir portakal aroması, kalorisini düşünürken emsallerine göre daha düşük. (Diğer portakallı kekte 250 gr. tereyağ var) Bu özet fotoğraftaki çikolatarla uyuşmuyor. İremle düşünüp en acele bulabildiğimiz dekor buydu. Hafif, ekonomik, çabuk ve lezzetide hoş;
Malzemeler;


  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;

  1. Yumurta ve şeker koyulaşana kadar çırpılır. Portakal suyu ve sıvıyağ ilave edilir, çırpılır.
  2. Elenmiş un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi yavaş, yavaş ilave edilir kaşıkla karıştırılır.
  3. Yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa ters çevrilir ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

You Might Also Like

7 Comments

  1. sahra ben sana ne diyeyim diğer keki hayalimizden yolluyamadan alsana fevkaladenin fevkinde bir kek daha yorgunum ocağa çay koydum ve keki gördüm ben sana gurme olayım hemi .
    hatice.

    YanıtlaSil
  2. Eveeet anladım ki aşağıdaki yorumda iltifatmış. Çünkü çok sade bir kek bu. Ama seçimler yaklaşıyor kaçırmayın derim. Yorgunluğunuza gelince ne diyim güzel günler yakındır umarım..

    YanıtlaSil
  3. Kız Sahra diyorum! :P Bu keki biz annemle beceremedik felaketin fotoğrafını ayrıca sana mail atıcam. Niye böyle oldu anlamadım.

    YanıtlaSil
  4. İrem felaketin fotoğrafını bekliyorum. Ama siz beceremediyseniz sorun fırındadır. Tarifte sorun yok, sizde olmaz fırına baktırın. Çok denediğim bir kek tarifi bu.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Bu keki, misket limonu kabugu rendesi ilavesi ile denedim. Cok guzel oldu! Tarif icin tesekkurler. Bu arada izniniz ile kekin uzerinde ufak tefek degisiklikler yaptigim tarifini (tabi ki kaynak gostererek) kendi blogumda yayinlamak istiyorum.
    Sevgiler...
    Ayse

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun.

    Kendi çektiğiniz fotoğrafla tabii ki olabilir :)

    YanıtlaSil
  7. tesekkurler.
    Bu da benim kekim: http://topologistskitchen.blogspot.com/2012/03/portakall-kek-orange-cake.html
    sevgiler...
    :)

    YanıtlaSil

Subscribe