Hidiv Çorbası

Çarşamba, Nisan 25, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Başlarken malzemeler tamamlandı mı düşüncesiyle sıkı bir kontrol yaptım. Malzemeler epey kalabalık geldi. Neyse ki bu sefer toparlamıştım listeyi. Bir kaç seferdir niyet ediyorum fakat en az bir tanesi eksik çıkıyor. Tamamlamıştım. Elimdeki tarifler Yemek zevki dergisinin 1998 yılı Haziran ayı sayısına ait. Ben malzemeleri damak zevkimize göre eksilttim artırdım. Küçük notlar genelde sona eklenir ama ben bir istisna yapayım malzemeler julyen doğranır diyor tarifte ben de uydum. Küçük küçük doğransa da olabilir bence. Aslında bu heyet kararı. Ailece karar verdik.
Malzemeler;


  • 100 gr. tavuk eti
  • 100 gr. tereyağ
  • 100 gr. dolmalık biber
  • 100 gr. taze kabak
  • 100 gr. havuç
  • 100 gr. lahana
  • 100 gr. pırasa
  • 75 gr. taze fasülye
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 gr. toz zencefil
  • 2 gr. köri biberi
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr. krema
  • Tuz

Hazırlanışı;

  1. Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
  2. Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
  3. Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.





You Might Also Like

4 Comments

  1. Merhaba bu blog çok güzel bu çorba da çok farklı içinde yok yok:) ellerinize sağlık, içerisinde zencefil olan bir çorba ilk defa görüyorum...
    esra

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Hakikaten çorbanın içinde herşey var tam bir vitamin deposu üstelikte sebzeli (ben sebze ve tavuğu çok severim) bu çorba beğenilmezde ne beğenilir. Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Bayıldım bu çorbaya,ohh herşey var.. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık... Heyet kararına uyacağım :)

    Fotoğrafta çok hoş olmuş...

    Sımmsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Esra teşekkürler. Evet malzemeleri ilk okuduğunda insana büyük marketlerin sebze reyonunu hatırlatıyor. Ama hepsi birbirine uyan bir lezzeti var diyebilirim. Ben yemek hususunda maalesef seçiciyim. Kendi yaptıklarımı daha zor yerim ama bunu ailece beğendik. Küçük Ahmet Kamil'e ve sana sevgiler.
    Karabiber (bloğuna ulaşıp ismini öğrenemedim ben mi beceremedim bir sorun mu var?)teşekkürler. Gerçekten aslında tam bir kış çorbası ben biraz geciktim bahara kaldı. Selamlar.
    Zerrin teşekkürler. Evet ben dün uyarak yaptım bu karara daha güzel olmuştu bizce. Ama bu tarifi bir aşçı vermiş onun kulağından uzak. Güzel günler dilerim.
    Arkadaşlar geçen ay başımı biraz ağrıtan sorunlar yüzünden
    sitelerinize girip, sizleri tanıdıktan sonra cevaplamak istedim ama Karabiber'in bloğu hiç açılmadı , Esra'nın biraz zorda olsa açıldı. Ben mi zorlandım yoksa bir sorun mu var? Sizleri tanımak güzeldi.

    YanıtlaSil

Subscribe