Pirinçli Mantar Çorbası

Çarşamba, Nisan 04, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Her güne bir çorba düşer mi acaba elimdeki tariflerle çok merak ederim. Denemeye değer buluyorum. Yanlız yetiştiremiyorum. Gerçek şu ki mutfak yarı yarıya size bakınca çok mesut oluyormuşsunuz. Geçtiğimiz on beş günde bunu iyi anladım. Ve geçtiğimiz pazar hafif seslerle mırıldanmaya başladım "Mutfağa dön anneciğim tabakların seni çok özledi"... Annem on beş gündür rahatsızdı. Asrımızın faciası bel fıtığı feci coştu. Bazen yemekleri yapınca resim çekemedim tariflerini yazmak ise oldukça zordu bu karmaşada.
Bu gün başladım, ama çorbadan;
Malzemeler;


  • 250 gr. mantar
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kahve fincan pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • Üstü için rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı;

  1. Mantar yıkanır ince kıyılır. Patates ve havuç soyulur rendelenir.
  2. Tereyağ tencerede kızdırılır. Havuç, patates ve mantar 5 dakika kavrulur. Pirinç ve 5 bardak su eklenir pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Un, yumurta, süt çırpılır ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş eklenir. Karıştırarak 5 dakika pişirilir tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapılır.

Not: Yemek Zevki dergisinin Şubat ayı sayısından yaptım Gülnur Aygün hanıma ait bu tarifi. Biraz tereyağ miktarını artırdım, tavuk suyu kullandım fark olarak. Ve limonla güzel oluyor.

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellerine sağlık sahra çorba güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir
    deniycem .

    hatice

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Sizinkiler kadar olmasada güzel olmuş dediler ya da çaresiz kalmışlardı.

    YanıtlaSil

Subscribe