Tavuklu Paşa Pilavı

Cuma, Nisan 20, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


YE#21 TAVUK


Blogları gezmek çok zevkli. Bu zevke tilkilerde iştirak ederse fena olur. Sevgili Emel'e (www.yemekaski.blogspot.com) sağlıklı beslenme için ideal denilen beyaz etle yapılan bu etkinlik için çok teşekkürler. Büyük bir emek ve sabırla çalışmış.
Tavuklar için ne diyeyim sonuçta onlar bile bir ara delirdi. Ve güvenilirliğini kaybetti. Olsun buna rağmen seviyorum. Ya şimdiye kadar delirmemiş sebzelere talim edeceğiz ya da göze alacağız tehlikeyi. Şaka bir yana zararsız bir yiyecek bulduğunuzda mutlaka haber verin çünkü bir sene sürmüyor uzmanlar bir zararını buluyor. O süre zarfında tadını çıkarırız.

TAVUKLU PAŞA PİLAVI

Malzemeler:


  • 750 gr. tavuk göğsü
  • 1 kase pirinç
  • 200 gr. tereyağ
  • 3 orta boy domates
  • 250 gr. mantar
  • 3 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kase et suyu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı;

  1. Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir.
  2. Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır.
  3. Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
  4. Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır.
  5. En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz.
  6. önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir.
  7. Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Merhaba Lezize 3 tavuk tarifinde birbirinden nefis olmuş ellerine sağlık.Özellikle tavuk paşa pilavını mutlaka deniycem tarifler için teşekkürler.izninle seni linklerime eklemek istiyorum sende pastacı kız'ı eklersen çok mutlu olurum.Bende tavuk sarma ile katıldım etkinliğe beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler pastacı kız. Umarım pişirincede hoşuna gider. Linklerine eklemen içinde ayrıca teşekkürler. Siten gerçekten çok zevkli. Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Sahra'cığım,
    Ben sevgiyle gelenlerin nazarının dokunacağına inanmam. Hasetle bakanlarınki dokunur dokunursa. Benimki lakırtı işte.
    Sevgiler,
    Tijen

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldiniz. Lakırtı değil sizinki hoş bir seyahatname oluyor. Söylemek isteğimi bloğunuzda açıkladım. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Subscribe