Cuma, Mayıs 11, 2007

Patates Yuvası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu ismi ben koydum aslında. Tatil günleri en yakınımı bile telefonla arayıp görüşmek bana zor geliyor. Zor geliyor derken karşı tarafı rahatsız etmek düşüncesi var. Bu tarifleri almak maalesef Cumartesi gününe kaldı. Bu yüzden kısa kesmek için uğraştım ve ismini almamışım.
Malzemeler;

  • 1 kg. patates
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ½ limon suyu
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Üstü için;
  • 200 gr. yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu

Hazırlanışı;

  1. Patatesler haşlanır, rendelenir. Mayonez, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve karabiber ilave edilir. Bir kaşıkla karıştıtılır.
  2. Küçük yuvarlak toplar yapılır. Ortaları oyulur. Etrafları ince kıyılmış dereotuna batırılır.
  3. Sarımsaklar soyulur, rendelenir ve yoğurda ilave edilir bir kaşıkla çırpılır.
  4. Patates toplarının ortasına kaşıkla koyulur. Üstlerine biber serpilir servis yapılır.

2 yorum:

  1. Merhabalar..
    tariflerinizin hepsi harika.Patates yuvalarıda enfes görünüyor.İlk fırsatta deneyeceğim.
    Bu arada blogunuz yemek blogları arasında en iyilerden...
    İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  2. merhabalar tarifi denedim ve süpeeeer gercekten.farklı tarifleri bekliyoruz

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...