Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Portakallı Muffin

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Hani bir tabir vardır; "bir eli yağda bir eli balda" benim ellerim bu günlerde portakalda. Kabuğuydu, içiydi derken arada bir portakalın sadece baş tarafları kalıyor çöpe atacak. Hımm bir de çekirdekleri. Kaç senedir yaparım ben bu reçeli böyle portakal denk gelmemişti. Reçel yapımında anlatmıştım. Rendelediğim kabukları pastalarda kullanmak üzere derin dondurucuda saklıyorum. Muffinlerede yarayacak bu sene.
Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı pudra şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr. kiraz şekerlemesi
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 kahve fincanı portakal suyu
  • 1 tutam tuz

Islatmak için;

  • 1 bardak portakal suyu
  • ½ limon suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Krema malzemesi;

  • 80 gr. labne peyniri
  • 40 gr. tereyağ
  • 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri

Muffinlerin Hazırlanışı;

  1. Kiraz şekerlemeleri küçük küçük doğranır.
  2. Elenmiş un, pudra şeker, kabartma tozu, kiraz şekerlemesi, vanilya, tuz ve portakal kabuğu rendesi bir kabta harmanlanır.
  3. Yumurta, yağ ve süt ayrı bir yerde çırpılır. Portakal suyu ilave edilir tekrar çırpılır.
  4. Unlu karışım ilave edilir tahta bir kaşıkla karıştırılır ve çırpılır.
  5. Karışım muffin kalıplarına boşaltılır. önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir.
  6. Muffinler fırından alınır, soğuyunca muffinler enine ikiye bölünür. Şekerli portakal suyuyla ıslatılır.(önce ıslatıp sonra kremayı hazırladım)
  7. Labne peyniri, yumuşak tereyağ, portakal suyu ve kabuğu mikserle 5 dakika çırpılır. Pudra şekeri ilave edilir 10 dakika daha çırpılır.
  8. Kesilen muffinlerin aralarına krema sürülüp kapatılır. Üstlerine birer tatlı kaşığı krema koyup şekerleme veya taze meyveyle süslenir.


6 yorum:

  1. muffinler çok güzel kabarmış tabak da çok güzelmiş güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
  2. hani bişeyi ilk görüşte düşünmeden hah bu yenir işte denir ya bu muffinler onlardan çok şık çok güzel ellerine sağlık.
    hatice.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar lezzetli görünüyorlar, gerçekten çok özenerek hazırlamışssınız, elinize emeğinize sağlık...

    selin

    http://selince.selinozgur.com

    YanıtlaSil
  4. İrem teşekkürler. Sence saklamalı mıyım sana?
    Hatice abla teşekkürler. Bilmem ne denir? İkram ederim şayet teşrif ederseniz.
    Selin hanım teşekkürler. Baharı bekliyen çiçekleriniz düzeldiler mi?

    YanıtlaSil
  5. Haftaya geliyorum inşallah o yüzden saklama :) doğum günümde yaparsın ?

    YanıtlaSil
  6. davetin için teşekkür ederim
    ama midem öyle ağırıyoki
    daha doğrusu sırtım kıprdıyıcak halim yok ginede sağol sahracım.
    hatice.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...