Cuma, Mayıs 11, 2007

Profiterol (1)

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Nursen ablanın sofrasından kalan tarif. Aslında profiterol üstüne bol çikolatalı sos dökülerek yapılıyor genelde. Ama bu şekli biraz dekor yönünden biraz da servis kolaylığı sebebiyle tercih ediyorum. İlk tarifi aldığım abla böyle yapıyordu bu da bir etken. Ama biraz daha hafif olduğu için bizim aile bunu tercih ediyor bu en büyük etken. Tahinlisi, çileklisi derken onu da bir aile şekline getimiş aslında hamarat hanımlar. Benim yaptığım tek şekil bu.
Malzemeler;

  • 1 ölçü şu hamuru

İç krema malzemesi;

  • 500 gr. süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 barda şeker
  • ½ bardak un
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi

Üstü için;

  • 200 gr. küçük doğranmış çikolata
  • ½ çay bardağı süt

Hazırlanışı;

  1. Bir ölçü şu hamuru tarife uygun hazırlanır, pişirilir.
  2. Tereyağ hariç krema malzemeler bir tencereye koyulur mikserle çırpılır. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynayınca tereyağ ilave edilerek ocaktan alınır.
  3. Krema krema torbası veya şırıngayla hamurların içlerinee doldurulur.
  4. Küçük doğranmış çikolata benmari usulü eritilir. Eritirken süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.
  5. Hamurlar önce eritilmiş çikolataya sonra dövülmüş fıstık, fındık veya hindistan cevizi rendesine batırılır. Servis için bir tabağa dizilir.

Arzuya göre hamurlar krem şanti, hazır pasta kreması veya farklı kremalarla doldurulur.

1 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık krema poşetiyle yapmak çok güzel bir fikir teşekkürler kaşıkla tektek uğraşmak çok zor geliyordu

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...