Meyve Sepeti

Cumartesi, Temmuz 21, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Sanırım bu da bir tarif sayılabilir? Biraz.. Az önce canım sıkıldı ve biliyordum ki babamların da meyve saati gelmiştir.. Ben genelde meyvenin suyunu tükettiğimden veya elma kütürdetmeyi sevdiğimden pek kavun karpuz yemem.. Neyse çok kolay oldu gerçi etrafındaki zig zagdan başka süsü yok.. Bir dahaki çalışmalarım karpuzla devam edecektir.. :) Şimdi tarifimizi verelim..

Küçük bir kavunu dibi alt kısma gelicek şekilde tezgaha oturtup ortadan ikiye kesin. Üst kısmı alıp alt parçanın çekirdeklerini attıktan sonra içini oyup bir tabağa koyun. Küçük ve ince bir bıçakla kenarlarından zigzag olucak şekilde minik üçgenler kesin. Kavunun için çıkardığınız kavun parçaları, üzüm, erik, muz, karpuz dilimi ve istediğiniz diğer meyvelerle doldurup servis yapın hem kolay hem de çok şık bir sunum oluyor..

Ve yakında..


"Fettucine alla Boscaiola (Mantarlı Fettucine) & Limon ve Kekikli Tavuk..."

You Might Also Like

7 Comments

  1. Gayet nesih bir görüntü içinde taze taze olmuş bu tarif. Etkinliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun diye uğradım. Kitap ayraçlarına bittim.. Sevgiler ve saygılar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, teşekkürler.. Ayraçları uzun zaman önce yapmıştık ama kimse almak istemeyince devamını getiremedik, hevesimiz kaçtı birazcık :)...

    YanıtlaSil
  3. immmmm muhteşemmmm.... Az öncede eşimle blogunuzu geziyorduk ikimizde ekrana yapıştık :) Ellerinize sağlık....
    meyvesepeti.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. selammm
    bir blogda da kocaman karpuzu sepet halinde sunmuşlardı. İlk msafirime deneyeceğim. Görüntü harika elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. meyvenin her türünü seven biri olarak bu görüntüye bayıldım..

    bu arada senin blogun kadar başarılı olmasa bende kendime bir blog kurdum irem.. vaktin olursa blogumu gezip beni Türkçe Yemek Blog.larına eklersen çok sevinirim..
    şimdiden teşekkürler..

    yamanmutfak.blogspot.com.

    YanıtlaSil
  6. gec mi kaldım? acaba kahvaltı etkınlığı için bu gece yapıp yollasam ben de senın sayfalarında olma serefıne erısebılır mıyım?

    sevgiler

    Lavanta

    YanıtlaSil
  7. tarifleri sırayla ekliyoruz lavanta daha çok tarif var..

    YanıtlaSil

Subscribe