Mutluluklar Pastası..
Cuma, Temmuz 06, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Bu pastayı iyi dilekler dilemek için yaptım aslında üzerine de iyi dileklerimi yazıcaktım ama krema torbam sıcak çikolataya daha fazla dayanamadı.. O yüzden yazıyı bozarak şekil vermeye çalıştım.. Tarifi benzer bir kümbet pastanın keki ve kremasından oluşuyor tek farkı şekli ve beyaz çikolata plakalarıyla yaptığım kaplama. Şimdilik sadece fotoğrağını ekliyorum yarın nasıl yaptığımı da kısaca anlatıcam.
Bu pasta için bir baton kek kalıbı lazım. Ben de borcam hali vardı, onu kullandım.
Keki için;
Kreması için;
Üzeri için;
Hazırlanışı;
9 Comments
Gunaydin Sahra ablacim ellerine saglik sen ne guzel pasta yapmissin boyle tadi kesin guzeldir ama gorunusu harika olmus sevgilerimle
YanıtlaSilSelma'cım, aşağıdaki pastaya mı yoksa bu pastaya mı yorum yazmak istedin bilemiyorum ama bundan sonra "posted by" kısmına daha dikkatli baksan sanırım iyi olucak :).. Sana da günaydın ve yorumun için teşekkürler..
YanıtlaSilmerhabalar, bir kahve fincani mesela kac gramm un alir? bende türk kahve fincani yok. pastaniz harika görünüyor, yapacaklarimin arasina girebilmesi icin fincanin gramijini rica ediyorum.
YanıtlaSilsevgiler layla
Merhaba Layla, yorumu görünce bir koşu mutfağa gidip ölçtüm. Çok hassas bir terazim yok ama sana yaklaşık bir ölçü verir. Benim terazime göre 1 türk kahve fincanı un = 40 gr geldi. Kolay gelsin :).
YanıtlaSilmerhaba iremcim,
YanıtlaSilölctügünüz icin cok tesekkürler. pastayi haftasonunda yapmayi planliyorum.
sevgiler layla
pasta için çok teşekkürler irem abla biraz geç oldu ama çok beğendik
YanıtlaSilAfiyet olsun canım.. :)
YanıtlaSilselamun aleyküm pastanız gerçekten çok güzel görünüyor blogunuzu herzaman takip edeceğimden emin olabilirisiniz:) keşke pastanın yapım aşamasınıda resimlendirseydiniz benim gibi acemi birisi için kekin kalıba yerleştirilme kısmı biraz karışık geldi:(
YanıtlaSilellerinize sağlık (kübra)
Hi,
YanıtlaSilDo you have this recipe in English, or German??
I like a lot of your stuff, but don't understand Turkish:(
Thank you,
Sister from usa