Son Yeğenim Geldi

Salı, Temmuz 03, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



İstanbul harika bir şehir, rüya kent, tarih şaheseri, manzara zengini ama....Trafiğe düşerseniz bitti gününüz ve sinirleriniz.
İstanbul'a gitmeyeli çok oldu. Oturduğumuz yer İstanbul sayılsa bile ben sayamıyorum. Şehir merkezine varmak için son hasta ziyeretinde 6 saat yolda kaldık. Bilerek rakamla yazdım çünkü korkunçtu trafik.
Son iki yeğenim birer hafta arayla geldi bu korkunç trafikte bir hafta arayla iki sefer yapmak benim için oldukça fazlaydı.( Benim için diyorum çünkü; biraz farklı bakıyorum bu şehir içi görünümlü şehirler arası yolculuğa. )
Bu yazı bana bile yabancı geldi bebeğin ailesine nasıl gelir bilmem. Çünkü çok oldu yazalı. Ama başladığım tarifi bitirmek bu geceye kısmetmiş.


Pastacı'dan Yoğun Çikolatalı Pandispanya tarifini kullanmaya çalıştım. Çalıştım diyorum çünkü vakit gece yarısıydı ve bazı malzemelerim eksikti. Burcu'ya teşekkür borçluyum. Harika bir pandispanya elde ettim. Fakat diğer malzemeler farklı oldu.

Malzemeler;


  • 7 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı toz kakao
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
  • 200 gr küvertur çikolata ( bitter kullandım)
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

  1. Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim.
  2. Yumurta,şeker ve vanilyayı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım. Önemli olan şekerin yumurtaların içerisinde erimesidir. Daha sonra sırasıyla çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim. Portakal kabuğu rendesini ilave edelim. Ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşükten hızlıya homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
  4. Kalıbımızı yağlayalım. İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yakşalaşık 35- 40 dakika pişirelim.
  5. Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım. Soğuduktan sonra dikkatlice kalıbımızdan kekimizi çıkaralım.

Tarifte bulamadığım malzemeler, çiğnediğim kurallar; 1 tatlı kaşığı irish aroma (monin) veya sıvı vanilya bulamadım bu yüzden ben portakal kabuğu rendesi ilave ettim. Kakao markası, fırın ısısı.
Krema malzemesi ve hazırlanışı Hindistan Cevizli&Çilekli Pasta'nın aynısıydı.
Yanlız meyve olarak muz ve şeftali kullandım. Aralarına fıstık, fındık, ceviz ve çikolata serpiştirdim. Üstünü krem şantiyle, kenarlarını file bademle kapladım.
Gerçek şu ki ; biz şu günler bir kaç sebepten yemek ve pastaları unuttuk. Hal böyle olunca da tarif falan ekleyemiyoruz. Bu pastayı yaklaşık 4 ay evvel yapmıştım.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Pasta harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. "200 gr küvertur çikolata ( bitter kullandım)"

    En iyisini yapmissiniz.
    Muazzam görüntü.

    YanıtlaSil
  3. pasta harika gorunuyor ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. Ben klavyenin başına geçene kadar gün bitiyor. Üç yoruma da teşekkürler. Tarif bana ait olmadığı için rahat yazdım pandispanyanın güzel olduğunu. Süsleme için çok az bir vaktim vardı. Ama bu küçük hanıma yapacağım tek pasta değil...

    YanıtlaSil

Subscribe