Piknik & Frambuazlı Tiramisu

Cuma, Ağustos 10, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Geçen gün Kumsal'la piknik yapalım dedik. Önce taco yapıcaktım ama Kumsal'a hiç Fajitas yapmadığım için menüyu değiştirdim neyse gelirken lavaş ekmeği al dedim. Her zaman sürekli olan ekmek o ügn hiç bir yerde yoktu bütün her şeyini hazırlamıştım üstelik :(.. Tarifi de bloga eklemek istiyordum maalesef Fajitas içini taco yapraklarına koymak zorunda kaldık ama Fajitasnın dürüm havasını vermedi tabii.. Bir başka zamana diyoruz..

Tatlı olarak Frambuazlı Tiramisu yaptım. Sitedeki tiramisu kekinden farklı bir kek kullandım bu sefer. Krema aynı klasik trafimizdeki gibi ve ilave olarak frambuaz var. Değişik bir görüntüs olsun diye bardaklara yerleştirdim bu sefer... Pikniğe gittik ama daha tacolarımızı yerken üşümeye başladık. Bizim burası epey esiyor. Tatlılarımızı evde yemek için sepetimizi toplayıp evimize döndük. Tatlının yanına bir de limonlu Earl Grey demledim. Sonuç olarak ısındık. Şaka gibi geliyor olabilir bu sıcaklarda üşüdük dememiz ama masamızın olduğu yer gerçekten serindi bir de buz gibi kola hiç yardımcı olmadı. Yani Fajitas tarifi bugün yok sadece tatlıyı yazıyorum.



Malzemeler;

Keki için;

  • 8 yemek kaşığı tereyağı, doğranmış, oda sıcaklığında
  • 85 gram bitter çikolata, kıyılmış
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı kek unu*
  • 3/4 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Bir kutu dondurulmuş frambuaz

  • Tiramisu kreması

  • 1 paket tart jölesi

  • 2 tatlı kaşığı instant kahve + 2 tatlı kaşığı toz şeker + 1 su bardağı süt


  • Hazırlanışı;

    1. Kahve, toz şeker ve bir bardak sütü karıştırıp bir kenara koyun, Linkteki tarife göre kremasını hazırlayıp bir kenara koyun.
    2. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve içine kıyılmış 85 gram çikolatayı atıp karıştırarak eritin, yaklaşık 4dk. Ateşten alın ve içine şeker, vanilya ve tuzu katıp karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın. Unu ve kabartma tozunu birlikte karışıma eleyip iyice karışana kadar çırpın. En son olarak damla çikolataları ekleyip karıştırın. Yağlanmış geniş dikdörtgen bir tepsiye dökün ve 200 derecede pişirin. Kek kabarıp piştikten sonra fırından çıkarın.
    3. Eğer bardaklarda servis yapıcaksanız bardağı kekin üzerine yerleştirip bıçakla etrafındaki genişliğe göre kek parçaları kesin. Yuvarlaklak kek parçalarını bardaklara yerleştirin ve kahveli süt karışımıyla ıslatın. Üzerlerine bir kaç kaşık kremadan döküp ikinci kek katını yapmak için parçaları kesip yerleştirin tekrar keki ıslatın ve kremasını dökün. Frambuazları dizin.
    4. Tart jölesini paketinin arkasındaki tarife göre pişirin ve meyvelerin üzerine dökün.


    * Kek unu yapmak için linke tıklayın.

    You Might Also Like

    10 Comments

    1. Sevgili Lezize; kahvaltı ye için gönderdiğim tarifime yarım su bardağı yağı eklemeyi unutmuşum nasıl düzeltebiliriz? Birde pikniğiniz harika görünüyor. ellerine sağlık...

      YanıtlaSil
    2. serpil zaten tariflerin içeriğini yayımlamıyoruz sadece linkini veriyoruz bana eğer bir blogunuz yoksa bana fotoğraflı veya fotoğrafsız tarifleri yazarsanız yayınlarım eğer bir blogunuz zaten varsa sadece tarifinizin linkini göndermek yeterli :)..

      bir de not; aslında ilk zamanlar etkinlikle ilgili tarif sadece etkinliğin günü yayımlanırdı ama bakıyorum bir çok kişi şimdiden yayımlayıp bana mail atmış neyse bu da olur ama normalde o gün yayınlanıp mail atılıyor..

      YanıtlaSil
    3. Bu sıcaklarda sen üşüsende :) genelde böyle sütlü ve meyveli tatlılar çok tercih ediliyor bencede..Kesinlikle çok şık ve lezzetli görünüyor İremcim..Ellerine sağlık

      YanıtlaSil
    4. Ellerine sağlık lezize..tiramisun çok lezzetli görünüyor...ama benim asıl ilgimi çeken Fajitas!!!bayılırım fajitasa...Hele o masaya gelirken etrafa bıraktığı o enfes koku..en kısa sürede burda görmek isteriz efendim :)
      Sevgilerimle

      YanıtlaSil
    5. irem abla ben onu deniycem ama dondurulmuş frambuaz ı nerden bulucam onu üzerine vişne falan olur mu
      bu arada ben büşra

      YanıtlaSil
    6. Büşra vişne de olur çilek de olur ne istersen :).. dondurulmuş frambuazı migroslarda dondurulmuş pizzaların, dondurmaların vs olduğu yerde bulabilirsin. vişneli de çok güzel oluyor.

      YanıtlaSil
    7. merhabalar tramisu çok güzel görünüyor elleriize sağlık, selamlar..
      www.denizesintisi.com

      YanıtlaSil
    8. hello from germany..your web side is great..i will so happy if you can visit my blog..see you later..tschüss:))

      www.beadingtimes.blogspot.com

      YanıtlaSil
    9. Merhaba siteniz çok güzel yakından takip ediyor ve tariflerinizi uyguluyorum,bunlarda şahane gözüküyor en kısa zamanda deniycem,ellerinize sağlık

      YanıtlaSil
    10. ah efendim ellerinize sağlık.ağzım
      sulandı doğrusu.off elbette unutu-
      yordum siteniz harika efendim.
      sevgiler,esra antalyalı

      YanıtlaSil

    Subscribe