Hüzünlü Bayram

Salı, Ekim 23, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Bayramda şehir dışındaydım. Yakın ama evden uzak bir yer. Hava da bizimle aynı hüzünü paylaştı sanki?

Tariflere başlamak bir kaç günümü alacak ama paylaşmak istediğim başka bir şey var;
Bayramlar hep neşe ve sevinç vermiyormuş. Çocuklar için sevinç büyükler için birleşme ve kaynaşma vesilesi olan bayram günleri gelmeden bir kaç gün önce yüreklerimiz öyle bir yandı ki bu kor bizi bir bayram boyu ağlatmaya yetecek kadardı. Her cenazede acımız bir kat arttı. Yaşanmamış hayaller, yarım kalmış hayatlar, yarım kalmış aileler. Gidenler şehittir. Öyle güzel bir makamdır ki Müslüman bir insanın en büyük arzusudur. Ama kalanlar içimizi parçaladı. Bununla da kalmadı devamı geldi. Birileri bayramı ve sonrasını annelere, çocuklara hepimize zehir etti. Umarım kendi zehirlerinde boğulurlar. Önce şehit ailelerinin sonra hepimizin (çünkü bizler bir aileyiz birimizin içi yanınca hepimizin yanar) başı sağ olsun.

You Might Also Like

3 Comments

  1. Acimiz büyük fakat biz ne kadar da yansak bunu bence gizli yapsak da ha iyi olur,cünkü bizleri aglarken görmek bize bu aciyi yasatanlari cok mutlu ediyor,belkide bizleri gülerek izliyorlardir.Manevi olarak bir millet olarak el ele verip bir yumruk olmaliyiz.Ne mutlu türküm diyene.

    YanıtlaSil
  2. cnm birebir aynı duygular içindeyim seninle.arkadaşlarımızla bu konuda konuşurken bende ölenlere değilde yüreği yanan analara babalara üzüldüğümü söyledim.
    şehitlerimiz peygamberler ile beraberdir.ne mutlu onlara.Rabbim geride kalanlara sabır versin.
    cnm resmine diyecek söz bulamıyorum.sen çekmişsin sanırım.harike bir manzara ve harika çekmişsin.ellerine sağlık.
    RABBİM BU HAİNLERİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN!!!

    YanıtlaSil
  3. Yaren, Semra duygularımız bir, dualarımız müşterek. Bence biz millet olarak beraberiz. Umalım önümüz aydınlık olsun...

    YanıtlaSil

Subscribe