Bademli Bisküvi

Perşembe, Kasım 15, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Malzemeler:


  • 350 gr. buğday unu
  • 150 gr. tereyağ
  • 150 gr. pudraşeker
  • 100 gr. tuzsuz badem
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Hazırlanışı:

  1. Yağla unu birlikte bir bıçakla kıydıktan sonra pudraşeker, 1 yumurta, 1 limon kabuğu rendesi, kıyılmış badem ilave edilir ve hafifçe yoğrulur. 20 dakika dinlendirilir.
  2. Hamur ½ cm kalınlığında açılır. Orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişirilir. Soğuyunca çikolata ile kaplanır.

Not:Ben hazır kıyılmış badem almıştım. bademleri kaynar suda haşlayarak kabuklarını soyup, ince şekilde çekerek kullanabilirsiniz.

You Might Also Like

2 Comments

  1. Ben bunlardan yememiştim diye bir tane almıştım ama sabah yemek için baktığımda yerinde yeller esiyordu!!

    YanıtlaSil
  2. kaç adet çıkıyor bu ölçülerle :)?

    YanıtlaSil

Subscribe