Mantarlı Biftek

Çarşamba, Aralık 05, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Annemin arkasında bayağı bir koşturdum. Bütün malzemeleri el ve göz kararı koymaya alışmış insanı çok sıkan bir durum. Neyse ki malzeme listesi çok kalabalık değil.
Malzemeler;


  • 1 kg. biftek
  • 500 gr. mantar
  • 6- 7 küçük patates
  • 3 iri domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • ½ çay bardağı su

Hazırlanışı;

  1. Mantarlar yıkanır ayıklanır, ince doğranır. İki kaşık tereyağında sotelenir.
  2. Domatesler blendırda çekilir veya ince rendelenir. Salça, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır.
  3. Hazırlanan domtesli sos bifteklerin içine bir kaşıkla sürülür. Mantar eşit miktarda bölünerek biftekler sarılır.
  4. Düdüklü tencereye sıralanır. Patatesler ve soğan soyulur. Onlarda yerleştirilir.(Soğan doğranmadan bütün olarak, lezzet vermesi için koyulur.)
  5. Kalan domates sosu, tereyağ, su yemeğin üzerine gezdirilir. Pul biber, kekik ilave edilir üstü kapağı kapatılır. 10 dakika pişirilir.
  6. Tencereyi açıp etler bir fırın kabına aktarılır. Fırında 10 dakika kızartılır servis yapılır.




You Might Also Like

0 Comments

Subscribe