Zeytinyağlı Mısır Karnabaharı

Cumartesi, Aralık 15, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu sebzenin pişmemiş hali bir harika. Hadi bizim zevkimize uydu demiştik ki İrem'in annesi uğramıştı o da bayağı bir vakit okşadı.
Malzemeler;


  • 1 mısır karnabaharı
  • 200 gr. arpacık soğanı
  • 3 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 limon
  • 2-3 dal dereotu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  1. Akşamdam temizleyi yıkayıp bölmeden sirkeli suya koyulur. Buharda 35-45 dakika haşlanır. Yanına bir limon parçalara bölünmüş olarak koyulur.
  2. Bir tencereye zeytinyağ koyulur. Soyulmuş soğan, havuç hafif sotelendikten sonra tuz, toz şeker buket olarak bağlanmış maydanoz, dereotu ve defne yaprağı koyulur.
  3. Bir çay bardağı su ilave edilir ve havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Karnabahar sebzelerin ortasına koyulur 1 limon suyu ilave edilir. 15 dakika sonra ocakran alınır.
  4. Servis tabağına alıp altta kalan sos karnabaharın üzerine gezdirilir.

You Might Also Like

7 Comments

  1. Merhabalar...

    Elinize sağlık. Bu mısır karnıbaharını hiç duymamıştım nerde bulunur kendileri... Ama pişmemiş hali çok güzelmiş. Tekrar elinize sağlık. Katıldığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. böyle bir sebzeden habaerim yoktu hemen onu demeliyim harika birşey ve neden pazarlarda yok birde onu sorayım izninle:)
    inan sebzenin kendisi çok tatlı duruyor ama senin yaptığın ise ayrı bir leziz duruyor.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Aysel teşekkürler. Pazardan aldı annem. Yaklaşık üç aydır uğramadığı semt pazarına hatırımı kırmayıp gitti. Ama gerçekten görünüşü bir harika.

    Zeynep sebze seviyorsan denemelisin. En azından seyretmek için bile alınacak sebzelerden.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok değişik ve ilginç geldi bana ve büyük oğluma daha önceden hiç duymamıştım mısır karnıbaharını.Nereden bulabilireim acaba çünkü görüntü ve sunuma bayıldık.Ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Annem pazardan almıştı. Ama şimdilerde büyük marketlerin sebze çeşitleride az değil. Ben gördüm desem yalan. Alış veriş işlerinden çok hoşlanmıyorum bu aralar. Ankara'ya postalıyalım isterseniz? Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Sevdiklerinizle birlikte sevgi dolu huzur dolu ve de sağlıklı şeker tadında bir bayram geçirmenizi dilerim.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Bayramda giremedim güzel dileklerine teşekkürler.

    YanıtlaSil

Subscribe