Cuma, Ocak 12, 2007

Acı Domates Sosu

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Cerencim nihayet fotoğrafsız da olsa yayınlıyorum kaç zamandır fotoğrafını çekiyim de yazıyım vs derken unutulup gidiyordu. Fotoğrafını çekince eklerim artık... Nihayet meşhur mercimekli köfte, kısır hatta patates kızartmasıyla bile harika giden acı sevenlere bire bir acı domates sosu... Biberleri eğer doğrayarak içine koyarsanız anında zehir gibi acı bir sos elde edersiniz yok doğramadan atarsanız (küçük oldukları için bu mümkün) zamanla kaldıkça acılaşan bir sosunuz olur ben zamanla acılaşanı seviyorum.

Malzemeler;

  • 5 kg. Domates
  • 1 bağ acı arnavut biberi
  • 1 baş sarmısak
  • 1 su bardağı sirke
  • Tuz

    Hazırlanışı;
    1. Domatesleri kabuklarıyla beraber robotta çekin veya kabuklarını atarak rendeleyin.
    2. Bir kavanoza doğranmamış arnavut biberlerle doldurun.
    3. Doğranmış sarımsak, sirke, tuz ekleyin.
    4. Kavanozun kapağını kapatın ve derince bir kabın içine koyun.
    5. 4-5 gün fazla suyunu atıncaya kadar günde bir defa karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar bekletin daha sonra buzdolabında saklayın.


    İkinci method;
    1. Domatesleri kabuklarıyla beraber robotta çekin.
    2. Çekilmiş domatesleri sos kıvamına gelinceye kadar ocakta büyük bir tencerede karıştırarak pişirin.
    3. Sos kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyin ister küçük konserve kavanozlarında kapaklarını kilitleyerek buzdolabına koymadan saklayın isterseniz diğer yöntemdeki gibi buzdolabında saklayın.


  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...