Pazartesi, Ocak 15, 2007

Minik Meyveli ve Çikolatalı Kremalı Pastalar

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Uzun zamandır minik süslü kremalı pastalar yapmak istiyordum. İlk önce kardeşimin doğumgününde denedim ama onda kullandığım formülü beğenmedim sonra aklıma Nüans'dan aldığım tepsisiz kullanılabilen tek seferlik kağıt muffin kalıplarım geldi. Sizlere de tavsiye ediyorum eğer muffin kalıbı almak istemiyorsanız 24 tanesi 3,5 ytl'den bunları alabilirsiniz. Evdekiler kardeşime yaptıklarımın tadını beğendiklerinden bir kaç gün sonra gelecek olan misafirlerimize de onlardan yapmamı istediler. Bu sefer acemiliği attığımdan daha zahmetsiz hem de daha düzgün görünümlü minik pastalarım oldu.


Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 14 adet kağıt muffin kalıbı


  • Dolgusu için;

  • ½ lt. süt
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Frambuaz

  • 100 gr bitter çikolata
  • Bütün fıstık


  • Süslemek için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 bardak süt
  • Çekilmiş fıstık


  • Hazırlanışı;
    1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sütünü ve yağını ekleyin biraz karışana kadar mikserin düşük ayarında çırpın. Ununu ve kabartma tozunu eleyin.
    2. Muffin kalıplarına kalıpların yarısına kaşıkla kadar doldurun. Ben 8 adet meyveli yaptım. Kalan hamura 1 yemek kaşığı kakao ilave edip kaşıkla iyice karıştırın ve kalıplara paylaştırın. Bundan da 6 tane çıktı.
    3. 200 derece ısıtılmış fırında normal kek gibi pişirin.
    4. Kekler piştikten sonra kağıt kalıplarından soyarak çıkardım.
    5. İçlerine krema doldurabilmek için, ince bir bıçakla üst kısımlarını içe doğru konik bir şekilde keserek mümkün olduğunca oydum ama kenarlarının ve altının delinmemesine dikkat edin. Kapağın konik fazlasını kestim. Bu kesilen kek parçalarını ayçöreği yapmak için buzlukta bir poşette biriktiriyorum.
    6. Kakaosuz keklerin içine bir kaç frambuaz atıp üstüne alabildiği kadar krema koydum ve kapağını kapattım.
    7. Üzeri için 1 paket krem şantiyi 1/2 bardak sütle çırpıp krema torbasıyla süsledim. Aslında süsleme kısmı pek iyi olmadı malum misafirlerin yanında yapıyordum. Bir kaç da bütün fıstık aralara koydum.

    8. Kakaolu keklere ise çikolatalı ganaj yapmaya üşendiğim için eritilmiş çikolata ve bütün fıstık taneleri üzerine tekrar eritilmiş çikolata koydum ve kapaklarını kapattım. Kapaklarının üzerine kalan çikolatayı donmadan sürdüm ve çekilmiş fıstık serptim. Bunları bol çikolata sevenler için yaptım.

    Dolgunun hazırlanışı;
    1. 1/2 litre sütü un ve şekerle muhallebi gibi pişirin.
    2. Ayrı bir yerde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve pişen muhallebiye ekleyin. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın ve soğumaya bırakın.


    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...