Çarşamba, Ocak 31, 2007

Pırasa Çorbası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Kış sebzelerinin hepsiyle çorba yapmadan kışı bitirmeyeceğim. Karnabaharı İrem yapmıştı. Demek ki seçenekler azalıyor. Denemekten ne çıkar diyip denemiyorum aklıma yatarsa yapıyorum ama bu ikisi tuttu. Her zaman tutmayabiliyor. Damak tadı değişebiliyor. İşte o zaman neden bildiğimiz çorbayı değil de aklıma eseni yaptığım hususun da iltifatlara mazhar oluyorum....

Malzemeler
  • 2 pırasa
  • 12 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Ayrıca 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı;
  1. Pırasalar yıkanır ince kıyılır.
  2. Bir tencerede 100 gr. tereyeğ eritilir ve pırasalar hafif kavrulur. Bir yemek kaşığı kadar ayrılır.
  3. Et suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  4. Pişince ocaktan alınıp blendırdan geçirilir. Kalan 100 gr. tereyağdan iki yemek kaşığı ayrılır.
  5. Kalan tereyağ bir tencerede eritilir, un ilave edilir hafif pembe kavrulur.
  6. Çırpılmış karışımdan 2 bardak tencereye koyulur biraz karıştırıp tekrar blendırdan geçirilir. kalan karışım ilave edilir karıştırarak kaynatılır.
  7. Bir bardak soğuk su, iki yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı tereyağ çırpılır çorbaya ilave edilir. Kaynayınca ocaktan alınır.
  8. Hindistan cevizi, tuz, karabiber ilave edilir. Rendelenmiş kaşar peynir, ayrılan pırasa arzu edilirse kırmızı biberli yağla servis yapılır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...