Pazar, Şubat 04, 2007

Hindistan Cevizli Tavuk

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Tarif defterinde Yetur 'un tarifini görünce seneler önce komşumuzun yaptığı tavuğu hatırladım. Ben küçüktüm tadı damağımda kalmıştı ama tarif sormak o zaman annemin işiydi. Nasıl kaçırdı bilmem almamış. Ve tavsiyesine uyup limonla yedim ki gerçekten güzel oluyor. Ama... ama ben tersliğimi burada da gösterdim limona limon sıkan annem limonsuz olarak sevdi.

Malzemeler;
  • 4 dilim tavuk bonfile
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 1 su bardağı un
  • 5-6 kaşık hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Tuz

Hazırlanışı;
  1. Tavuk bonfileleri tuz ve köri serperek ovalanır.
  2. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son hindistan cevizine bulanır.
  3. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartılır.
  4. Sıcakken tekrar hindistan cevizine bulayıp limonla servis yapılır.

Teşekkürler Yetur...

Sulu Kek

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Aslında önümüzdeki etkinlik için falan değil tamamen sinirle yapılmış bir kek. Yani günü falan şaşırmadım. Kolay, ekonomik ve hafif. Fazla bir özelliği olmadığı içinde şimdi ekliyorum. Son günlerde hangi kek ve pastayı fırına atsam bir aksilik çıkıyor. Bu sefer ezber dersini tam yapan ilkokul öğrencileri gibi bunu da yaptm mı buna baktım mı derken fırının kitapçığı elime geçti. Yok ben tam buna uyuyormuşum. O zaman kitapçığa uymamak lazım diyerek ısıyı düşürdüm istediğim sonuca vardım. Bir rivayete göre Amerika'da ikiz kuleler yıkıldığında en az ölüm Türklerden olmuş. Çünkü kurallara uymuyorlarmış. Tek taraftan inmeleri gerekirken iki taraftanda inmişler merdivenden.(medyanın balon haberlerindende olabilir) Sonuçta yaşıyorsan kurallara uyacak zamanın çoktur.

Malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 bardak dövülmüş ceviz
  • 1/2 bardak kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;
  1. Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. Yağ ve su eklenir tekrar 5 dakika çırpılır.
  2. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya tahta bir kaşıkla karıştırarak ilave edilir.
  3. Ceviz ve üzüm ilave edilir, karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.(150 derecede bir saat pişirdim)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...