İstanbul'da haftanın her günü birden fazla pazar bulmak mümkün. Fatih'in çarşambasının yanında, yanı gün bir de Yeşilköy'de bir çarşamba pazarı kuruluyormuş. Geçenlerde yolumuz Tülin ablayla o tarafa düşmüşken Yeşilköy pazarını da gezelim dedik. Ben eskiden pazarları hiç sevmezdim ne gerek var marketlerden rahat rahat almak dururken böyle kargaşanın içine girmenin alemi nedir vs diye sızlanırdım her gitmek zorunda kaldığımda.. Ama ne zamanki mutfakla daha çok ilgilenmeye başladım, o zaman işte pazarlar gözüme daha bir güzel gelmeye başladılar. Sebzelerin meyvelerin otların en güzelinin oralarda olduğunu görünce ve artık gözüme sebze olarak değil her biri farklı bir yemek çeşidi olarak göründüklerinden zevkle dolaşıp alışveriş yapabiliyorum. Ama hala daha sakin ve düzenli pazarları seviyorum. Mesela Yeşilköy pazarı da düzenli ve insanların birbirini ezmediği pazarlardan biri.. O gün tek kötü şey hava çok soğuktu yağmur, dolu, fırtına derken artık ağırlaşan poşetler ve korkunç soğuk yüzünden parmaklarımızı hissetmemeye başladığımızda semizotu, hindiba, nane, dereotu, ebegümeci, enginar, akdeniz yeşillikleri derken Tülin abla; "İrem bunlar çürümez mi?" dedi ama bana dinlentemedi.. Çürümediler de neyseki.. Eve geldiğimizde biraz ısındıktan sonra akşam için taze sebzelerimizle;
MANTARLI GÜVEÇ
Malzemeler;
Hazırlanışı;
- Kuşbaşı etleri güveçte suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra 2 kaşık zeytinyağını ekleyip soğanları hafifçe kavurun.
- Sırasıyla, biberleri, patlıcanları, kabağı, sarımsakları ve mantarları yerleştirin. En üste doğranmış domatesleri yayın.
- Bir kasede salça, sıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını karıştırın ve domateslerin üzerinde gezdirin.
- Maydanoz ve dereotunu saplarıyla beraber domateslerin üzerine yerleştirin. Folyoyla güvecin ağzını kapatın. Orta ateşte sebzeler iyice pişene kadar kaynatın, yaklaşık 60 dk.
BULGUR PİLAVI
Malzemeler;
Hazırlanışı;