Pazartesi, Mart 26, 2007

Portakallı Kek (2)

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Mevsimi bitmeden bütün portakallı kekleri denemeliyim. Misafire ya da kendimize yaparken kek için çok zahmetsiz bir çeşit düşüncesi vardır. Ama o eskidendi. Hamarat bayanlar bu tabuyu yıktı yıllardır yapması saatler alan kekler yaparak. Aşağıdaki tarif o eski düşünceye uyan bir kek. Yerken mis gibi bir portakal aroması, kalorisini düşünürken emsallerine göre daha düşük. (Diğer portakallı kekte 250 gr. tereyağ var) Bu özet fotoğraftaki çikolatarla uyuşmuyor. İremle düşünüp en acele bulabildiğimiz dekor buydu. Hafif, ekonomik, çabuk ve lezzetide hoş;
Malzemeler;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;

  1. Yumurta ve şeker koyulaşana kadar çırpılır. Portakal suyu ve sıvıyağ ilave edilir, çırpılır.
  2. Elenmiş un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi yavaş, yavaş ilave edilir kaşıkla karıştırılır.
  3. Yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa ters çevrilir ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...