© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Tavuk ye etkinliğine yapmıştım ama yazamadım. Bir ufak detay var. Kendi yaptığım yemeklerde baharat ölçüsünü biraz zevkime göre yapıyorum. Yani baktınız baharatlar bedava alınmış gibi kullanılmış o kitaptan, dergiden ya da sitelerden değildir.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Tavuk ye etkinliğine yapmıştım ama yazamadım. Bir ufak detay var. Kendi yaptığım yemeklerde baharat ölçüsünü biraz zevkime göre yapıyorum. Yani baktınız baharatlar bedava alınmış gibi kullanılmış o kitaptan, dergiden ya da sitelerden değildir.
Malzemeler;
- 1 kg. dolmalık kabak
- 3 tavuk göğsü
- 3 küçük soğan
- 200 gr. mantar
- 3 kırmızı biber
- 3 domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 200 gr. kaşar peynir
- 400 gr. tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı;
- Kabaklar kazınır veya soyulur. İçleri oyulur, yıkanır ve 150 gr. tereyağında kızartılır.
- Soğanlar soyulur küçük (yemeklik) doğranır. Tavuk, mantar küpler halinde doğranır. Kırmızı biber ince kıyılır.
- Bir tencerede kalan 175 gr. tereyağ eritilir. Soğan hafif pembe kavrulur, tavuk, mantar ve kırmızı biberler ilave edilir suyunu çekene kadar kavrulur.
- Baharatlar ilave edilir, karıştırılır. Ocaktan alıp kaşıkla kabakların içine doldurulur.
- Domatesler küp küp doğranır kabakların üstüne koyulur, kapakları kapatılır. Bir fırın kabına dizilir.
- Bir tavada kalan yağ eritilir, bir kaşık salça ilave edilir karıştırılır. 2 bardak kaynar su ilave edilir. Kabakların üstüne dökülür.
- Fırında 2 saat üstü örtülü olarak pişirilir. (fırın orta ısıda olmalı) Üstü açılır dilimlenmiş kaşar peynirler dizilir tekrar fırına koyulur. Kaşar peynir eridikten sonra fırından alınır.