Cumartesi, Nisan 07, 2007

Minik Perinin Pastası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Küçük yeğenlerimden bahsetmiştim. Akıl almaz bir şekilde hızla geçiyor günler. İlk doğduğu gün gitmiştik. Tekrar gidene kadar 2 aydan fazla zaman geçmiş. Bir saatliğine zor ayarlayıp gittik. Neredeyse kalkıp bize pasta yapacak kadar büyüyecekti.

BADEMLİ YAŞ PASTA
Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 75 gr. soyulmuş, ince çekilmiş badem
  • 200 gr. toz şeker
  • 200 gr. un
  • 1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Çilek, muz veya arzu edilen meyve

Kekin Hazırlanışı:

  1. Şeker ve yumurtalar koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpılır. Yağ, süt ve vanilya eklenir 5 dakika kadar çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu, badem ve portakal kabuğu rendesi bir yerde harmanlanır, ilave edilir ve kaşıkla çırpılır.
  3. Yağlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir.

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Krema Malzemesi;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un veya iki kaşık nişasta
  • 200 gr. tereyağ
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;

  1. Tereyağ hariç bütün malzemeler mikserle 5 dakika çırpılır, orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirilir.
  2. Ocaktan alınca tereyağ ilave edilir 5 dakika çırpılır.

Pastanın Hazırlanışı;

  1. Kek fırından çıkarılır soğunca, enine üçe bölünür, şekerli portakal suyuyla ıslatılır.
  2. Servis tabağına alınır aralarına krema sürülür, meyve koyulur üst üste kapatılır. Üzeri ve yanlarıda kremayla kapatılır.
  3. Krem şanti ya da pasta kremasıyla süslenir.


Gitmişken annesinin hazırladığı cici bebek sepetinin fotoğrafını çektim ve Hoşayendegana ekledim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...