Çarşamba, Nisan 18, 2007

Nazlı Minik Şehzade

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Yollarını bekleyerek yorulduğumuz şehzademiz geldi ve 20 gününü doldurdu bile bu acımasız dünyada. Her geçen gün daha da kötüye giden şu yeryüzünde çıkarsız gülebilen tek varlık onlar herhalde diye düşünüyordum ki bana yanıldığımı gösterdi hayır sütü verilmediğinde o da gülmüyor.
Yaa çok nazlı. O kadar ki O kadar ki ı dediğinde karnı doyurulmazsa nga sı ağlayarak bitiyor. Bence o farkında değerinin. Han dediğim yere han hamam dediğim yere hamam yapılacak edasında ağlıyor. Tam bir şehzade havasında. Efendim; asrımızın faciası karizma bu bebişi bulmuş. Benim şahsi fikrim ama çok karizmatik denilen şahıslara baktığımda abartılı bir kasılma görüyorum. Şu karşıki dağlar benim, arkamdakilerde babamın zaten bana kalacak siz kendinize kalacak bir yer bulun edasıyla bakan bütün zatlara karizmatik deniliyor. Ama ben teyzesi olarak bu bebişi karizmasıyla sevdim. Alnındaki minicik kırmızılıkla. Üç kişiyi birden asker gibi ayağa diken ağlamasıyla ve nazlı gelişiyle. Sevenlerini senin kadar sevindiren bebek az bulunur ve sen bunun farkındasın. Arkandan konuşuyorum ama biliyorum ki; küçük teyzen kulaklarına daha güzel sözler fısıldayak bunları sana iletecek. Hoş geldin umarım bundan sonra seni bekleyenleri üzmez, hep mutluluk verirsin...

HİNDİSTAN CEVİZLİ & ÇİLEKLİ YAŞ PASTA
MALZEMELER:
Kek için;

  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak için;

  • 1 portakal suyu
  • ½ limon suyu
  • 1 portakal suyu rendesi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su (Bütün malzeme 1 su bardağı dolusu oldu)
  • Pastanın arasına koymak için 500 gr. çilek

      Krema için;

      • 3,5 su bardağı süt
      • 1 su bardağı toz şeker
      • 2 yumurta
      • 2 yemek kaşığı nişasta (1 su bardağı un da olabilir)
      • 1 paket vanilya
      • 125 gr. tereyağ

      Kekin hazırlanışı;

      1. Yumurtalar ve şeker yoğun bir kıvam elde edinceye kadar mikserle çırpılır. Sıvı yağ ve süt ilave edilir bir kaç dakika daha çırpılır.
      2. Un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir ve tahta bir kaşıkla çırpılır.
      3. Yağlanmış pasta kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirilir.

      Kremanın hazırlanışı;

      1. Krema malzemeleri tereyağ hariç bir tencerede 5 dakika çırpılır. Önce orta ateşte, sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
      2. Ocaktan alınca tereyağ ilave edilir mikserle 5 dakika çırpılır.

      Pastanın Hazırlanışı;

      1. Kek soğuyunca enine üçe kesilir, portakallı karışımla ıslatılır.
      2. Krema hazır olunca servis yapılacak tabağa ilk parçayı koyulur kremayla kaplanır çilekler yerleştirilir.
      3. Diğer parça üstüne kapatılır. Üç katta bu şekilde yapılır. Kalan kremayla üstü ve yanları kaplanır. Dolapta bir kaç saat soğuttuktan sonra krem şantiyle veya meyveyle süslenir.
    • LinkWithin

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...