Cuma, Nisan 20, 2007

Tavuklu Karnabahar Ograten

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Tavuk etkinliği için düşünmemiştim ama yaptıktan sonra isabet oldu dedim.. Evdeki malzemelere ve diyet yapanlara göre uyarlayarak hazırladım. Normalde kıymalı yapmama rağmen bundan sonra bir daha kıymalı yapacağımı sanmıyorum. Tavuklu çok lezzetli oldu aynı şekilde yakın bir zamanda kerevizi de tavuklu bu şekilde deneyeceğim.. Gözümden uyku akarken etkinliği düzenleyen ve konuyu bulan Emel'e teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. Bu etkinlik sayesinde benim Tavuklu Karnabahar Ograten'im ve Sahra'nın Tavuklu Paşa Pilavı & Piliç Sultan Sarma'sıyla sitedeki tavuklu salatalarımız ve yemeklerimize 3 tarif daha eklemiş olduk. Bugün EKOLOJİ 2007 fuarına gittim onunla ilgili haberleri ve fotoğrafları da yarın yayınlarım artık.. Eğer vaktiniz var Harbiye Askeri Müzesi, Ahmet Fethi Paşa Salonunda ve giriş ücretsiz; birbirinden güzel organik yiyecekler, içecekler, temizlik ve kozmetik ürünleri hatta giyim bile bulunmakta...

Malzemeler;

  • 1 karnabahar, yıkanmış, çiçeklerine ayrılmış, limonlu suda veya buharda 15 dk haşlanmış
  • 3 domates, kabukları soyulmuş, küp doğranmış
  • 3 sivri biber, ince kıyılmış
  • 1 kuru soğan, küp doğranmış
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 tavuk göğsü, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 400 ml süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1,5 su bardağı kaşar rendesi veya eğer varsa cheddar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Hazırlanışı;
    1. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyun küp doğranmış tavuk göğsünü beyazlayıncaya kadar kavurun, kırmızı toz biber serpin. Tavuklar kavrulduktan sonra 2 kaşık zeytinyağını tavaya ekleyin üzerine soğanları ardından kıyılmış sivri biberleri ve 1 kaşık biber salçasını ekleyin. Sebzeler de kavrulduktan sonra karnabaharlar ekleyip karıştırın, tuz ekleyin. Büyük bir borcama veya tepsiye döküp yayın.
    2. Aynı tavaya domatesleri koyup biraz pişirin. Karnabaharların üzerine dökün.
    3. Bir sos tavasında tereyağını eritin unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütünü ekleyin eğer topaklanırsa el blenderında çırparak topaklardan kurtulun kaynayana kadar karıştırın, biraz tuz ve karabiberini ekleyin.
    4. Tavuklu karnıbaharın üzerine beşamel sosunu dökün kaşıkla bütün tepsiyi kaplayacak şekilde yayın üzerine kaşar rendesini döküp 200 derece ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

  • Tavuklu Paşa Pilavı

    © 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


    YE#21 TAVUK


    Blogları gezmek çok zevkli. Bu zevke tilkilerde iştirak ederse fena olur. Sevgili Emel'e (www.yemekaski.blogspot.com) sağlıklı beslenme için ideal denilen beyaz etle yapılan bu etkinlik için çok teşekkürler. Büyük bir emek ve sabırla çalışmış.
    Tavuklar için ne diyeyim sonuçta onlar bile bir ara delirdi. Ve güvenilirliğini kaybetti. Olsun buna rağmen seviyorum. Ya şimdiye kadar delirmemiş sebzelere talim edeceğiz ya da göze alacağız tehlikeyi. Şaka bir yana zararsız bir yiyecek bulduğunuzda mutlaka haber verin çünkü bir sene sürmüyor uzmanlar bir zararını buluyor. O süre zarfında tadını çıkarırız.

    TAVUKLU PAŞA PİLAVI

    Malzemeler:

    • 750 gr. tavuk göğsü
    • 1 kase pirinç
    • 200 gr. tereyağ
    • 3 orta boy domates
    • 250 gr. mantar
    • 3 sivri biber
    • 1 kırmızı biber
    • 1 kase et suyu
    • 1 çay kaşığı zencefil
    • 1 çay kaşığı köri
    • Tuz, karabiber, pul biber

    Hazırlanışı;

    1. Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir.
    2. Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır.
    3. Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
    4. Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır.
    5. En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz.
    6. önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir.
    7. Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir.

    Piliç Sultan Sarma

    © 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


    Malzemeler;

    • 4 ince dövülmüş tavuk göğsü
    • 75 gr. doğranmış mantar
    • 75 gr. jülyen doğranmış havuç
    • 75 gr. jülyen doğranmış taze fasülye
    • 2 ince doğranmış pırasa
    • 2 küçük doğranmış dolmalık biber
    • 2 küçük doğranmış kuru soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 2 çay kaşığı zencefil
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 75 gr. rendelenmiş kaşar
    • 120 gr. tereyağ
    • Biraz soya sosu

    Hazırlanışı;

    1. Bir tavada tereyağ eritilir. Soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
    2. Sonra doğranmış sebzeler ilave edilir ve 20 dakika pişirilir. Baharatlar ilave edilir.
    3. Ocaktan aldıktan biraz sonra kaşar peynir ilave edilir.
    4. Malzeme dövülmüş tavuklara bölüştürülür sarılır.(Açılmaması için kürdanla tutturdum)
    5. Izgara veya tavada pişirilir. Servis yapılır.



    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...