Çarşamba, Nisan 25, 2007

Hidiv Çorbası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Başlarken malzemeler tamamlandı mı düşüncesiyle sıkı bir kontrol yaptım. Malzemeler epey kalabalık geldi. Neyse ki bu sefer toparlamıştım listeyi. Bir kaç seferdir niyet ediyorum fakat en az bir tanesi eksik çıkıyor. Tamamlamıştım. Elimdeki tarifler Yemek zevki dergisinin 1998 yılı Haziran ayı sayısına ait. Ben malzemeleri damak zevkimize göre eksilttim artırdım. Küçük notlar genelde sona eklenir ama ben bir istisna yapayım malzemeler julyen doğranır diyor tarifte ben de uydum. Küçük küçük doğransa da olabilir bence. Aslında bu heyet kararı. Ailece karar verdik.
Malzemeler;

  • 100 gr. tavuk eti
  • 100 gr. tereyağ
  • 100 gr. dolmalık biber
  • 100 gr. taze kabak
  • 100 gr. havuç
  • 100 gr. lahana
  • 100 gr. pırasa
  • 75 gr. taze fasülye
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 gr. toz zencefil
  • 2 gr. köri biberi
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr. krema
  • Tuz

Hazırlanışı;

  1. Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
  2. Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
  3. Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...