Cumartesi, Haziran 16, 2007

Sebzeli Baharatlı Tavuk

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Tercih hakkımız olmayanlar; diye bir başlarsak uzun bir liste çıkar önümüze. Listenin bir maddesi kesinlikle hastalıklar. Tercih hakkım olsa kış gribini tercih ederim. Sıkıca giyin, üstünü ört terle. Olmadı ıhlamur, adaçayı kaynat iç... Yaz günü bunların hangisi yapılabilir ? Bu gripal enfeksiyonlar öyle hatırşinas dostlar ki evinize girdiklerinde sarılmadık şahıs bırakmıyorlar. Bu günler ailece sarmaş dolaşız kendisiyle eksik olsun. Tarifler aklımdan çıkmadan eklemek istiyorum ama bu halde başlamak zormuş;
Malzemeler;

  • 1 tavuk göğsü
  • 200 gr. mantar
  • 2 küçük kabak
  • 2 kırmızı biber
  • 2 sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Sos için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • ½ limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Hazırlanışı;

  1. Tavuk, kabak ve kırmızı biber jülyen doğranır. Sivri biber, mantar küçük doğranır.
  2. Bir tavaya iki kaşık yağ koyulur, kabaklar 5- 10 dakika sote edilir. Bir kağıt havlu üzerine çıkarılır.
  3. Tekrar yağ koyulur sırayla kırmızı biber, sivri biber, mantar ve tavuk sotelenir. (ayrı ayrı)
  4. Sos malzemeleri bir kasede çırpılır. Sotelenmiş malzemeler geniş bir kaseye alınır, sos üzerine gezdirilir ve sebzeler ezilmeden karıştırılır.
  5. Servis için tabağa alınır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...