Cuma, Temmuz 06, 2007

Mutluluklar Pastası..

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu pastayı iyi dilekler dilemek için yaptım aslında üzerine de iyi dileklerimi yazıcaktım ama krema torbam sıcak çikolataya daha fazla dayanamadı.. O yüzden yazıyı bozarak şekil vermeye çalıştım.. Tarifi benzer bir kümbet pastanın keki ve kremasından oluşuyor tek farkı şekli ve beyaz çikolata plakalarıyla yaptığım kaplama. Şimdilik sadece fotoğrağını ekliyorum yarın nasıl yaptığımı da kısaca anlatıcam.

Bu pasta için bir baton kek kalıbı lazım. Ben de borcam hali vardı, onu kullandım.

Keki için;

  • 6 yumurta
  • 6 kahve fincanı un
  • 4,5 kahve fincanı şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz


  • Kreması için;
  • 1/2 litre süt
  • 1/2 su bardağından biraz fazla un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket vanilya
  • 50gr tereyağı


  • Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti & 1/2 su bardağı süt
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 50 gr bitter çikolata
  • Minik bir avuç damla çikolata


  • Hazırlanışı;
    1. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bir kenara koyun. Un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu bir kaba birlikte iki kere eleyin. Fırını 150 derecede ısınması için açın.
    2. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Yağ ve sütü ekleyin, karıştırın. Elenmiş Un karışımını hamura ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Hamuru tepsiye döküp eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. 200 dereceye getirdiğiniz fırında pişirin.

    3. Tereyağı hariç bütün malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırıp kaynayana ve kıvamını buluncaya kadar pişirin. Kaynamış kremayı biraz soğuduktan sonra robota döküp 5 dk'da bir robotu dinlendirerek toplam 20 dk çırpın bu arada içine tereyağını da atın.

    4. Pişen keki fırından çıkarıp, 10 dk kadar soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra Baton kalıbınızı iki uzun kenar ve tabanının uzunluğunu ölçüp, uygun ölçülerde tek bir dikdörtgen parça keki kesin ve aynı kümbet pastanın kekini yuvarlak kaseye yerleştiriyormuş gibi onun yerine bu sefer baton kalıba keki kısa kenarları boş kalıcak şekilde yerleştirin. Kremanın yarısını kekle kaplı kalıba dökün ortasına ince uzun bir kek parçası yerleştirin ve kalan kremayı da üzerine dökün. Ve yine uygun ölçülerde kesilmiş kapak olarak kullanıcağınız kek parçasını kremanın üzerine kapatın. Elinizle hafifce bastırın. Borcamı sıkıca streçle sarıp buzdolabında bir gece bekletin.

    5. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıtlara bir bıçakla istediğiniz boyutlarda eşit plakalar halinde 2-3 mm kalınlığında sürün. Eğer çok ince sürerseniz çok çabuk eriyor. Beyaz çikolata plakalarını hazırladıktan sonra derin dondurucuya düz bir zemine dikkatlice yerleştirip bir gece bekletin.

    6. Ertesi gün pastayı kalıbı ters çevirerek servis tabağına aktarın. 1 paket krem şantiyi 1/2 barsak sütle çırpıp pastanın her tarafını ince bir şekilde kremayla kaplayın ki plakaları yapıştırabilelim. Plakaları dikkatlice kağıttan çıkarıp hafif üst üste gelicek şekilde önce üst kısmına sonra kenarlarına dizin. Kremaya kolayca yapışıyorlar. Çok fazla elde oynayın çikolatalar eriyor dikkatli olun. Bitter çikolatayı eritip parşömen kağıdından çok ince ağızlı bir koni - krema torbası yaparak üst kısmına istediğiniz şekli verin ben gelişi güzel çizgiler yaptım. En son olarak biraz damla çikolatayı da pastanın üzerine serptim ve etrafına koyu kahve bir kurdela bağladım. Aslında hala şeker hamuru yapmak için malzemelerimi alamadığımdan tam istediğim gibi olmadı. Pastanın etrafını beyaz çikolatalarla kapladıktan sonra üzerini şeker hamurundan yapılmış beyaz güllerle kaplamayı düşünüyordum. Onu da malzemelerimi alabildiğimde yaparım inşallah.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...