Cuma, Ağustos 10, 2007

Piknik & Frambuazlı Tiramisu

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Geçen gün Kumsal'la piknik yapalım dedik. Önce taco yapıcaktım ama Kumsal'a hiç Fajitas yapmadığım için menüyu değiştirdim neyse gelirken lavaş ekmeği al dedim. Her zaman sürekli olan ekmek o ügn hiç bir yerde yoktu bütün her şeyini hazırlamıştım üstelik :(.. Tarifi de bloga eklemek istiyordum maalesef Fajitas içini taco yapraklarına koymak zorunda kaldık ama Fajitasnın dürüm havasını vermedi tabii.. Bir başka zamana diyoruz..

Tatlı olarak Frambuazlı Tiramisu yaptım. Sitedeki tiramisu kekinden farklı bir kek kullandım bu sefer. Krema aynı klasik trafimizdeki gibi ve ilave olarak frambuaz var. Değişik bir görüntüs olsun diye bardaklara yerleştirdim bu sefer... Pikniğe gittik ama daha tacolarımızı yerken üşümeye başladık. Bizim burası epey esiyor. Tatlılarımızı evde yemek için sepetimizi toplayıp evimize döndük. Tatlının yanına bir de limonlu Earl Grey demledim. Sonuç olarak ısındık. Şaka gibi geliyor olabilir bu sıcaklarda üşüdük dememiz ama masamızın olduğu yer gerçekten serindi bir de buz gibi kola hiç yardımcı olmadı. Yani Fajitas tarifi bugün yok sadece tatlıyı yazıyorum.



Malzemeler;

Keki için;

  • 8 yemek kaşığı tereyağı, doğranmış, oda sıcaklığında
  • 85 gram bitter çikolata, kıyılmış
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı kek unu*
  • 3/4 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Bir kutu dondurulmuş frambuaz

  • Tiramisu kreması

  • 1 paket tart jölesi

  • 2 tatlı kaşığı instant kahve + 2 tatlı kaşığı toz şeker + 1 su bardağı süt


  • Hazırlanışı;

    1. Kahve, toz şeker ve bir bardak sütü karıştırıp bir kenara koyun, Linkteki tarife göre kremasını hazırlayıp bir kenara koyun.
    2. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve içine kıyılmış 85 gram çikolatayı atıp karıştırarak eritin, yaklaşık 4dk. Ateşten alın ve içine şeker, vanilya ve tuzu katıp karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın. Unu ve kabartma tozunu birlikte karışıma eleyip iyice karışana kadar çırpın. En son olarak damla çikolataları ekleyip karıştırın. Yağlanmış geniş dikdörtgen bir tepsiye dökün ve 200 derecede pişirin. Kek kabarıp piştikten sonra fırından çıkarın.
    3. Eğer bardaklarda servis yapıcaksanız bardağı kekin üzerine yerleştirip bıçakla etrafındaki genişliğe göre kek parçaları kesin. Yuvarlaklak kek parçalarını bardaklara yerleştirin ve kahveli süt karışımıyla ıslatın. Üzerlerine bir kaç kaşık kremadan döküp ikinci kek katını yapmak için parçaları kesip yerleştirin tekrar keki ıslatın ve kremasını dökün. Frambuazları dizin.
    4. Tart jölesini paketinin arkasındaki tarife göre pişirin ve meyvelerin üzerine dökün.


    * Kek unu yapmak için linke tıklayın.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...