Cuma, Ağustos 31, 2007

Sebzeli Omlet

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Tarifi yazmaya başlayalı 15 gün olmuş. Yazmıştım daha önce yine yazıyorum. Evimizde bir telaştır gidiyor. Askerimiz, badana, temizlik derken değil bir şey hazırlamak hazır olanı yemek bile lüks oluyor. Gözüm yarı açık yarı kapalı sizin gönderdiklerinizin bir kısmını basarken yaptığım hatalar oluyordu. Diğer kısmı zaten İrem basmış. Ve her biri ayrı güzel olan bu çeşitler için çok teşekkürler. Ziyaretleriniz ve desteğiniz içinde... Sizleri bilmem ama ben bu açık büfeye bayıldım. Aslında işlerim bittiği için değil de bilgisayarı tamire götürmem gerekiyor resimleri yollamak için tamamlamak istedim.
Bazen yemeklerin adı küçük işi büyük olabiliyor. Büyük dediysem adına göre büyük. Adına bakarsak omlet ama hazırlaması bir saat sürünce şaşırdım. Belki aşçı doğrayışı falan olsa değişebilir bu süre. Sevindirici yanı daimi gurmelerimizin beğenmesiydi.
Malzemeler;

  • 8 yumurta
  • 200 gr. kaşar peynir
  • 150 gr. tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr. mantar
  • 1 büyük patates
  • 300 gr. domates
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 2 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • ½ yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı;

  1. Mantar, biber ve sarımsaklar ince doğranır. Domates ve patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Maydanoz ince kıyılır.
  2. Kaşar peynirin yarısı küçük küpler halinde doğranır. Diğer yarı iri rendelenir.
  3. Tavaya iki kaşık zeytinyağ koyulur. Patates 5 dakika sotelenir. Domates ve sarımsak ilave edilir suyunu çekecek kadar pişirilir.( ki domatesin suyu ve çekirdekleri konulmasa iyi oluyor)
  4. Başka bir tavaya üç dört kaşık tereyağ koyulur. Biberler hafif sotelenir ve mantar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
  5. İki tavadaki malzemeler birleştirilir iki dakika sonra ateşten alınır. Maydanoz, fesleğen ve baharatlar ilave edilir ve karıştırılır.
  6. Yumurtalar, (çok küçük olduğu için 8 tane kullandım ) tuz, süt ve kabartma tozu blendırda 2 - 3 dakika çırpılır.
  7. Sebzeli karışım ve yumurta üçe bölünür. Tavaya kalan tereyağın üçte biri koyulur. Sebzeli karışım tavaya yayılır,ardından yumurtalı karışım ve küçük doğranmış kaşar tavaya dökülür.
  8. Tavayı sallayarak ve spatula yardımıyla yunurtanın sebzeyi kaplaması sağlanır.
  9. Bir taraf pişince bir tabak yardımıyla ters çevirilir diğer tarafta pişince servis tabağına alıp kaşar rendesi serpilir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...