Cuma, Ekim 26, 2007

Mantarlı Patlıcanlar

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

DSCN5937

Derin dondurucular bizim eve girdikten bir sene sonra çok sevdiğim patlıcan közlemesini yiyemez oldum. Hani üst üste közlenip dolaba koyma fasılları var ya? İşte bu esnada kaybettim patlıcan sevgimi. Acıklı mı oldu? Bende bol bulunca bulandırma hastalığı var. Bunu sevdim, çünkü yemek yapma imkanları kısıtlı bir zamanda yapılmıştı.
Malzemeler;

  • 1 kg. küçük patlıcan
  • 1 kg. domates
  • 250 gr. mantar
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • Fesleğen, maydanoz
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Hazırlanışı;
  1. Patlıcanlar yıkanır, kurulanır bir kürdanla sık aralıklarla delinir. Ocakta veya fırında közlenir.
  2. Soyulur ve limon suyuna yatırılır.
  3. Mantarlar yıkanır ayıklanır ve küçük doğranır.
  4. Domateslerin kabukları soyulur, rendelenir. Sarımsaklar soyulur rendelenir.
  5. Bir tencerede zeytinyağ kızdırılır domates dökülür karıştırılır. Mantar ve sarımsak ilave edilir. Tuz, toz şeker ilave edilir. Koyu sos kıvamında pişirilir.
  6. Közlenmiş patlıcanlar süzülür, bir kağıt havluyla ıslakılığı alınır. Servis tabağına alınır. Sosu ilave edilir, maydanoz ve fesleğenle süslenir.
Bu dünkü fotoğraftaki patlıcanın tarifi. Bunu İrem'in annesi de yapmıştı ama sanırım tarifini eklememiş.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...