Perşembe, Aralık 13, 2007

Ekşili Kabak Oturtması

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Kırmızı et sevenler kırmızı etle de yapabilir. İlk olarak öyle yapmıştık. Yaklaşık 7 sene önce. Yok canım bu kadar olmadı diye hafızamı ne kadar zorlasam da her işlemden sonraki sonuç 7 sene çıktı.
Malzemeler;

  • 1 kg. kabak
  • 750 gr. kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 kuru soğan
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu

Hazırlanışı;

  1. Kabaklar soyulur, yıkanır. Yuvarlak dilimlenir, tuzlanır.
  2. Bir tavada iki kaşık tereyağ eritilir, tavuk eti çok hafif sotelenir. Sulanınca bir çay bardağı su ayrılır.
  3. Başka bir tavada sıvı yağ kızdırılır soğanlar hafif pembeleşince salçalar ilave edilir. Biraz karıştırıp ayrılan tavuk suyu ilave edilir.
  4. Bir tencerenin altına iki kaşık dökülür. Kabaklar dizilir, üstüne bir kat tavuk koyulur. Salçalı karışımdan bir kaç kaşık dökülür. Tekrar aynı sırayla kalan malzeme dizilir.
  5. Kalan sos, haşlanmış nohut ve bir limon suyu ilave edilir. En üste dilimlenmiş domatesler dizilir Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra domates dilimleri alınır, yemek servis tabağına ters çevrilir üstüne domates dilimleri dizilir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...