Cumartesi, Aralık 15, 2007

Zeytinyağlı Yer Elması

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Yer elmalarını soymak çok zevkliydi desem yalan. Ama
YE#29'un ev sahibi Sıcak Paylaşımlar'da Aysel hanım kadar yorulmadım. Kendisine sıcacık ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.
Malzemeler:

  • 1 kg. yer elması
  • 200 gr. arpacık soğan
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 1 kavanoz garnitür(patates, havuç, bezelye)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 limon suyu
  • Yarım demet dereotu

Hazırlanışı;

  1. Büyük bir kaseye biraz su koyulur, bir limon sıkılır ilave edilir. Yer elmaları soyulur, yıkanır kaseye koyulur.
  2. Soğanlar soyulur. Kuru soğan yemeklik doğranır. Bir tavaya zeytinyağ koyulur soğanlar pembeleştirilir. Havuç soyulur veya kazınır. Yuvarlak dilimlenir. Soğana ilave edilir.
  3. Bir tencerenin altına bir kaş kaşık tavadaki yağdan koyulur. Dilimlenmiş yer elmaları ve havuçlar dizilir. Tavadaki soğan ve kalan havuçlar yemeğin üstüne dökülür.
  4. Sıcak sudan geçirilen garnitür, su, toz şeker, tuz ve tarçın ilave edilir. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
  5. Servis tabağına ters çevrilir.

Zeytinyağlı Mısır Karnabaharı

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu sebzenin pişmemiş hali bir harika. Hadi bizim zevkimize uydu demiştik ki İrem'in annesi uğramıştı o da bayağı bir vakit okşadı.
Malzemeler;

  • 1 mısır karnabaharı
  • 200 gr. arpacık soğanı
  • 3 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 limon
  • 2-3 dal dereotu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  1. Akşamdam temizleyi yıkayıp bölmeden sirkeli suya koyulur. Buharda 35-45 dakika haşlanır. Yanına bir limon parçalara bölünmüş olarak koyulur.
  2. Bir tencereye zeytinyağ koyulur. Soyulmuş soğan, havuç hafif sotelendikten sonra tuz, toz şeker buket olarak bağlanmış maydanoz, dereotu ve defne yaprağı koyulur.
  3. Bir çay bardağı su ilave edilir ve havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Karnabahar sebzelerin ortasına koyulur 1 limon suyu ilave edilir. 15 dakika sonra ocakran alınır.
  4. Servis tabağına alıp altta kalan sos karnabaharın üzerine gezdirilir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...