Meyveli Tart & Minik Bisküviler

Pazartesi, Ocak 14, 2008

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Uzun zamandır yeni bir şeyler ekleyemiyordum ama artık bugün bir kaç tarif eklemeliyim çünkü sadece fotoğraflarını gösterip tarifi sonra ekleyeceğim dediğm arkadaşlarım "yeter artık" diyorlar, haklı olarak.. Tartın en güzel yanı sanırım üstünü istediğimiz kadar meyve ve kremayla doldurabilmemiz. Ben de yazın derin dondurucuya koyduğum böğürtlenleri, kışın mandalinasını ve dolaptaki kiviyi bu tart için kullandım. Böğürtlen beni hayal kırıklığına uğrattı rengine aldanmayın kendisi hiç tatlı değildi. Bu renkten bal gibi bir böğürtlen beklerdim. Neyse bakalım biz de sadece süslemek için kullanırız.. Tartı kalıba yerleştirdikten sonra biraz hamur artınca kalıplarımla onları da minik bisküviler yaptım.

Aslında ne hamurun ne de kremasının tarifi farklı değil.. Sahra'nın minik meyveli tartlarının hamurunu çok sevdiğim için meyveli tartların hepsinde bunu kullanıyorum bir de bildiğin bir tarifi kullanmak yeni bir şey denemekten daha güvenli insan korkmadan yapabiliyor. Ama yeni ve güzel bir tart hamuru daha buldum onu da yeni "Elmalı Pay" tarifiyle yazmış olucam.


Hamur için; Minik Meyveli Tartöletler'e tıklayın. Buradaki bir ölçülük tarifden 1 adet 30 cm'lik tart ve artanıyla aşağıdaki bisküviler çıkıyor. Hamuru tarife göre hazırladıktan sonra merdaneyle yarım cm inceliğinde açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin kenarlarını parmağınızla oturtup fazlalıkları kesin. Bir çatalla tartın taban kısmını sıksık delikler açın zaten yukarıdaki linkte tartların fırındaki haline bakarsanız göreceksiniz. 180 derece fırında pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Daha fazla kızarmadan alın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Soğukken daha kolay çıkıyor.

Kreması için; Yarım litre süt, 1 paket vanilya, yarım su bardağı un, 6 çorba kaşığı şekeri çırpma teliyle karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra robotta 50 gr tereyağıyla 15 dk çırpın.

Kremayı tartın içine döküp buzduolabında soğuyana kadar bekletin bu arada meyvelerinizi hazırlayabilirsiniz. Krema soğuduktan sonra istediğiniz meyveyi istediğiniz şekilde dizin. Portakal dilimleri de çok güzel oluyor. Ekşi seviyorsanız arasına limon dilimleri de tavsiye edebilirim. Meyveleri dizdikten sonra 1 paket tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdirin. İsterseniz jöleden sonra üzerine fıstık da serpebilir misiniz ve krem şantiyle süsleyebilirsiniz. Biz çok acıkmıştık o sırada uğraşamadık :).



Artan hamuru merdaneyle istediğiniz incelikte açın, fotoğraftan da anlaşılacağı üzere oldukça ince açtım. 5 çayının yanında yemek için minik ve incecik bisküviler olsun istedim. Kalıplarla kestikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 180 derece fırına verin ve pembeleşmeye başladığı an fırından çıkarın. İsterseniz 50 gr kadar çikolartayı eritip üstüne sürebilir veya yarısını çikolataya batırıp iki renkli bir bisküvi de elde edebilirsiniz..

You Might Also Like

16 Comments

  1. Tart rengarenk ve nefis görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. evet uzun süredir yoktunuz.önemli bi şey olmamıştır umarım.
    çok lezzetli gözüküyor.
    kurabiyelerde çok cici.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. MERHABA, SITENIZI TESADUFEN BULDUM VE BULDUGUMADA COK SEVINDIM. COK NEFIS TARIFLERINIZ VAR, BAYA ARASTIRDIM YANI :)) ELLERINIZE SAGLIK SIZI SAYFAMA http://capankizimutfakta.blogspot.com/ EKLEDIM, HER ZAMAN ZIYARETINIZE GELMEK ICIN. BENDE BEKLERIM...KOLAY GELSIN

    YanıtlaSil
  4. Aman allahım, ne şahane bir görüntü.
    Hem göze, hem damağa hitap eden enfes bir tatlı, ellerinize sağlık.
    Kereviz dolmasına da bayıldım, çok şık olmuş.
    Bence,fotolarınızın çalınıp, başka yerlerde kullanılmaması açısından resimlerin üzerine blog adını yazın.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Bir tariften iki lezzet ellerine sağlık...


    http://hayatintatlari.blogspot.com/2008/01/zgnm.html linki okursan sevinirim lütfen blog ailesi olarak bu gibi durumlara tepkimizi gösterelim ...

    YanıtlaSil
  6. Lezize, ne harika bir görüntü bu böyle. Ellerine sağlık. Dondurulmuş böğürtlenle ben de benzerbir tecrübeyi acı bir şekilde yaşamıştım.:(
    Tart tarifini deneyeceğim, zira ben de hep kullanabileceğim bir tarif arıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. hem çok şık hemde damak tadına hitapı yoğun lezzetler yapmışsın.
    oldumu şimdi yememem lazım diyen birine bunları göstermek:)
    inan işte bundan kilo alıyoruz bu güzellikler bu kadar güzel olmasa alırmıyız?
    :)))

    YanıtlaSil
  8. Tart çok lezzetli gözüküyor..Ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. bir tart hamuruyla iki çeşit hazırlamışsın beceriklilik işte.tartın harika görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler herkese.. Betül, fotoğrafın normal halini eklemek zor geliyor artık her birinin üzerine sitenin ismini yazmaya kalkarsak herhalde üç ayda bir tarif eklemeye başlarız.. çalanlar zaten çalıyor tarifi de fotoyu da umurlarında değil orijinali burada sonuçta bilenler bilir diye düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Bu ne şık bir tart böyle maşallah.yemede yanında yat tarzında olmuş ellerine sağlık.x

    YanıtlaSil
  12. mrb
    her ikiside harika olmuş ellerine sağlık canım
    banada beklerim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. yukardaki tart çok güzel görünüyor gerçekten.ben fatoş benim de blogum var ama bu kadar güzel değil.benim blogum niye bu kadar düzenli olmuyor ya?benim blogumu ziyaret edip 1 yorum yazarsan çok sevinirim.benim blogum yemekyapankizlar.blogspot.com hadi sana blogda kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. Bu meyveli tart süper görünüyor. yakın çekim resim özellikle, süper! Sitenizdeki tüm fotoğraflar güzel gerçekten, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Ben hamurdan arttırmadığım için kurabiye yapmadım ama tart gayet başarılı oldu. Ben portakallı ve kivili yaptım. Tarif için teşekkürler, bayıla bayıla yedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim : )
      afiyet olsun

      Sil

Subscribe