Damla Çikolatalı Çilekli Kek

Pazartesi, Mayıs 26, 2008

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Evet evet bir tarif daha ekliyorum, bu aralar mutfağa biraz girebildim çorba ve bu kek fotoğrafını çekmeye sabredebildiklerimden.. Bir de uzuuunn zamandır hayalini kurduğum "Melon Pan" yaptım geçen günlerde onu Sahra tatilinden döndüğünde onun için tekrar yapıp o zaman fotoğrafını çekicem.

Dolapta ezilmekte olan çilekleri görünce önce çilekli pie tarifi aradım (çünkü çilekler ne tamamen ezilmişler ne de taze olarak kullanılabilecek durumdalar) hem pişmiş bir çilek hem de kolay bir tarif derken çilekli kek denemeye karar verdim.

Aslında bulduğum tarifte doğranmış çilek yerine bir su bardağı çilek reçeli vardı (çilek reçelli halini başka bir zaman denicem) tarifle biraz oynadıktan sonra (biraz yoğurt koyalım biraz da limon suyu damla çikolata da güzel olur vs.) son hali aşağıdaki gibi;

Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı muskat
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 su bardağı doğranmış çilek
  • 1/2 su bardağı damla çikolata


Hazırlanışı;
  1. Un, tuz, muskat, tarçın, kabartma tozunu beraber bir kaba eleyin.
  2. Başka bir kapta tereyağı ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Yoğurt ve limon suyunu ekleyin.
  4. Unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip karıştırın. En son olarak çilekleri ve damla çikolatayı ekleyip çilekleri ezmeden spatulayla yavaşça karıştırın.
  5. Yağlanmış küçük boy kalıbınıza hamuru dökün 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin.

You Might Also Like

7 Comments

  1. İremcim merhaba, sizinde blogunuz dahil olmak üzere birçok resimleri göremiyorum, bu tarifide.. Ama mardin dolmasının resmini görüyorum. Neden birçok resmi göremiyorum acaba?

    YanıtlaSil
  2. Vallahi harika olmuş... Keki çok seven biri olarak bayıldım... O dilim bana yeter çayı da demlerim... Yeterki sen keki al gel :)

    Ellerine sağlık...

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Aysel tamam o zmn ben yola çıkıyorum fincanım hazır olsun ;).

    Merhaba Nazife, Türkiye'de oturuyorsun sanırım? başka bir ülke olsa sansür fln vardır dicem ama http://www.flickr.com sitesine girebiliyor musun? sorun o siteye girememenden kaynaklanıyor olabilir diğer blogları bilemiyorum ama biz daha rahat olduğu için flickr daki albümümüzden fotoğrafları alıp yüklüyoruz. Mardin dolması direkt olarak blogger'a yüklenmiş o yüzden onu görebiliyorsun.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.DOSTLUKLARIN TÜKENMEDİĞİ, SEVGİLERİN ÖLMEDİĞİ, GÖZ YASLARININ AKMADIGI, GÜLÜCÜKLERİN BİTMEDİĞİ, EN GÜZEL GÜNLER SİZİNLE OLSUN HOŞÇAKAL.

    YanıtlaSil
  5. gozume kestirdigim bir sonraki kek bu :)
    kucuk bir sorum olacak: tarifte tereyag eritilmis mi yoksa yumusatilmis olarak mi kullaniliyor?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ayşecim,

    Tereyağı oda sıcaklığında olacak. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil

Subscribe