Güzel Günler & Nefis Menüler

Cumartesi, Haziran 21, 2008

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Nasıl bir şeydir bilemedim? Bir kaç kişi bir kaç sefer bir araya geliyorsunuz aaa bu iyiymiş devam edelim dediğinizde bir çözülmedir başlıyor. (Saydım tam üç tane bir oldu.) Kaza, hastalık vesaire toparlanamıyorsunuz imkanı yok. Yok bu güzel sofraya oturalı aylar oldu. Öyle taze anı muamelesi yapmayın. O kadar zaman geçti ki gittiğimiz evin kızı büyüdü gelin oluyor. Masadakileri görünce aaa bunlarımı yemişiz diyerek baktım. Ve kendimi yalancı futbolcular gibi hissettim. Babam maçlardan sonra yorumları okur kritikleri dinlerdi. Bak falan futbolcu "işte topu bana vermediler bir pas vermediler yoksa kaç gol atardım" demiş. İyi güzel bir maç sonra yine anlatırdı babam "Hiç beklemediğim anda geldi top dondum , vuramadım vesaire..." (Aaa bu günlerde babam yorumları okurken çook mutlu.) Niye mi böyle hissettim? Bu fotoğraflar İrem'in makinesindeydi. Bir kaç sefer bana versen ben koyardım dedim. Ve on gündür top bendeydi. Ama gerçekten hastaydım hem de en sevdiğim çay ve pul biberi bile yiyemiyecek kadar hasta. Eh bu masaya hiç dayanamazdım!
Menü;


  • Erzincan Çorbası
  • Kurutulmuş Etli fasülye
  • Kızartma Et
  • Pilav
  • İçli Köfte
  • Zeytinyağlı Kereviz
  • Zeytinyağlı Yaprak Sarma & Kuru Biber Dolma
  • Semizotu Salatası
  • Karnabahar Salatası
  • Çoban Salata
  • Tavuklu Börek

aklımda kalanlar. Aslında uzaklarda görünen tabağın patlıcanlı bir çeşit olduğunu hatırlıyorum. Bu da bir şeydir. Tatlılardan hafızamda kalan bir şey yok. İrem fotoğraf vermemiş bu durumda en az iki çeşit olduklarını söyleyebirim. Tavuklu böreğin tarifini yakında eklemeye çalışacağım.




Etli Kurutulmuş Fasülye













Tavuklu Börek biz bundan sıcak sıcak nasıl yemiştik, yok ben buna dayanamam. Bir haftadır ağzıma giren en sıcak yiyecek veya içecek 5 dereceyi geçmezken...







Sıcak bir börek yer yemez tarifi ekleyeceğim.

You Might Also Like

5 Comments

  1. vay canına muhtesem bir sofra cokta zhmetli:)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar. gerçekten büyük emeklerle pişirilmiş sevgi dolu lezzetler..
    emeği geçenlerin ellerine sağlık.
    svglr. NuNu

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    kandilin kutlu, dileklerin kabul olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Hayat hızla geçiyor ve yaşanan yoğunlukta dostlar buluşmaya fırsat bulamıyorlar. Eskiden öyle miydi?

    YanıtlaSil
  5. Önce Gökçe gelmiş sevimli bir yorum bırakmış teşekkürler.

    Ardından Huriye etkinlik için davet bırakmış ki katılamadık gerçekten üzgünüm teşekkürler.

    Nunu teşekkürler evet büyük emekler vermişti ev sahibimiz masaya taşımak bile epey vakit aldı.

    Bülbülün yeri (aslında bloglarınıza giriyorum ve hepsi çok güzeller ama sizin isminizi bulamadım bloğunuzda ve blok isminizi kullandım)teşekkürler.

    Ve sevgili Tijen (ben hanım diyordum siz istediniz kaldırdım)teşekkürler. Evet söylediğiniz gibi hayat hızla geçiyor ve dostlar çok nadiren bir araya gelebiliyor. Eskiden öyle miydi? Evet değildi ama dostlar da, dostluklar da böyle değildi. Buram buram menfeat, riya, ihanet kokmazdı. ( Böyle derken bu zamandaki gibi demek istedim) Bir araya gelmeye değen dost miktarını öğrenmek benim için çok üzücü olmuştu. Öğrendiğim güne kadar yemin ederim bir ordu kadar dostum var sanırdım. Yıpratıcı ama öğretici oldu.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Subscribe