Cuma, Temmuz 18, 2008

İlkler

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.




Zaman içinde insan ilklerin farklı bir değeri olduğunu görüyor. Günün ilk ışıkları, ilk kar , ilk yağmur (mevsim içini kastediyorum)ilk yemek ki bu genel olarak acı bir tecrübedir. İlk denemem yemek kitabından kek yapmaktı ve kabartma tozu yazmadığı için koymamıştım. Sonuç hüsrandı. Hüsran burada biraz göreceli bir kavram. Kişiye göre değişiyor. Benim açımdan ben mahcup olmuştum yaptığım kek olmamıştı. Ama bu keki yaparken benim 9 yaşında annemin evde olmadığını düşünürsek annemin eve dönüşte ki hüsranı daha büyüktü. Mutfak hakkındaki fikirleri için anneme mikrofon uzatmayalım lütfen! Nerden geldim bu konuya. Hımm bu ilk kandil akşamıydı. Yemeklerin biri hariç ilk denediğim yemeklerdi. Lerdi çoğul ekine bakıp ziyafet var sanmayın. İşte bu yüzden bu kırmızı takımı serdik. Malum iştah açıcı özelliği olduğu söylenir bu rengin. Dünyada ki bir çok gıda firmasının logosu bu sebeple kırmızıymış. Ola ki yemekler damak zevkine hitap etmez. İştahı örtüyle açıp yemekleri bitirtmek maksat.
Ufak menü;

  • Enginar Çorbası
  • Elbasan tava
  • Mantarlı Pilav (ilk değildi)
  • Izgara Sebze Salatası
  • Enginar Salatası

Ve bu ilklerden enginar salatası ve enginar çorbasını beğendi bizim aile. Elbasan tavada kırmızı yetişti imdadıma bence? İşin bir başka boyutu ise şu günlerde siteye hiç bir yeni tarif ekleyemek. Ben bu gece resimleri koyarsam bakarsınız bir gayret gelir yarın tarifleri eklerim.

4 yorum:

  1. Merhaba

    sayfanızda sofralarınızın da fotoğraflarını cekmeniz cok güzel olmus.
    Kullandığınız ışıkta çok güzel

    ellerinize sağlık

    sevgiler

    Işıl

    YanıtlaSil
  2. Hz. Hamza’nın cesareti yüreğinize,
    Hz. Ali’nin kuvveti bileğinize,
    Hz. Ömer’in adaleti kalbinize,
    Hz. Muhammed’in nuru evinize dolsun.
    Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  3. You have one of the best blogs I’ve seen in a long time. Keep up the good job:)

    YanıtlaSil
  4. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
    YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://selmahlc.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
    yapmanız gereken şey;
    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
    örnek:
    isim:perde pilavı
    yöre adı:siirt
    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...