Izgara Sebze Salatası

Perşembe, Temmuz 17, 2008

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Malzemeler;


  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 kırmızı biber
  • 2 havuç
  • 2 çarliston biber

Pesto Sos için:

  • 80 gr.dolmalık fıstık
  • 10 diş sarımsak
  • 1 demet fesleğen
  • 200 ml. zeytinyağ
  • 200 gr permesan peynir
  • ½ çay kaşığı tuz

Pesto Sosun Hazırlanışı;

  1. Fıstıklar altın sarısı olana kadar kavrulur. Sarımsaklar soyulur ve dövülür. Fesleğen ve tuz ile malzemeyi blender yardımıyla püre haline getirilir. Biraz peynir ve zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır.

Hazırlanışı;

  1. Havuç, kabak, patlıcan soyulur, yıkanır, tuzlanır. İnce ve uzun dilimlenir. Biberler ikiye bölünür. Bir tavada veya ızgarada pişirin.
  2. Pesto sosu sebzelerin üzerine gezdirilir. Arkalı önlü marine edilir. Servis tabağına yerleştirilir, ortaya göbek salata ve domates koyulur. Arzunuza göre süsleyebilirsiniz.


Bu salata tarifini Yemek Zevki dergisinden aldım.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe