Cumartesi, Ekim 04, 2008

Tavuklu Patlıcan Kebap

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Uzun bir aradan sonra tekrar yazabilmek güzel. Bizim ailenin belli günleri hastanelerde belli günleri nekahat döneminde geçiyor. Biz iki ortak genel olarak aynı dertlerle üzülüp aynı sevinçleri paylaştığımız için buraları terkediyoruz. Bazen yorumları incelerken girebiliyoruz. Unutmadan; telofon sapıkları vardır telefonu kaldırırsınız ya dinler cevap vermezler ya da olmadık laflar ederler. Bu insanlar karşıdaki nasıl olsa beni görmüyor rahatlığına sığınarak yaparlar bu saygısızlığı. "3. delikli demir çıktı, mertlik bozuldu." demiş eskiler. Bizim isimsiz ama, alay ya da hakaret içeren yorumları görseler eminim yapacak yorum bulamazlardı. Evet biz seni görmesekte sen aynadaki yüzünü görüyorsun ve aynan yazdıkların.

Malzemeler;

  • 4 küçük patlıcan
  • 400 gr tavuk eti
  • 150 gr. tereyağ
  • 200 gr. mantar
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 6 sivri biber
  • 150 gr kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber,

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir. Kısık ateşte közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suya koyulur.
  2. Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur. Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir.
  3. Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.




  4. Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur.Kalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür. Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur.


  5. Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Servise sunulur.




10 yorum:

  1. Kıymalı olunca ağır olduğu için pek sık karnıyarık yapmıyordum. Birde bunu denemeliyim. Çok hafif ve lezzetli olmuş.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayıldım gerçektende..
    patlıcan ve beyaz et.
    güzel fikir.
    elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Patlican ve tavuğa bayılan biri olarak benim için harika bir lezzet. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  4. harika olmus nefisss otesi ellerine saglik sizlere afiyet olsun.
    canim senden bir ricam olacak.
    yandaki TARİFLER linkini nasil guruplandirdin cok merak ettim yardimci olursan cok sevinirim.
    simdiden tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  5. değişik bir tarif,çok lezziz görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem görünüyor
    Ellerine sağlık!
    Bu arada Özgül'ün merak ettiğini bende merak ediyorum :))
    Yemekleri nasıl kategorilere ayırdın?
    Teşekkürler
    sevgiler
    Işıl

    YanıtlaSil
  7. Tarifler linkini bir kod'la yaptım aslında her tarifi kodun arasına yerleştirmek epey zahmetli oluyor.. sayfaya ters tıklayıp sayfa kaynağını göster derseniz sayfadaki kodları görebilirsiniz. ctrl + f yapıp Çorbalar yazın kodun başlangıcını bulucaksınız ordan sorası size kalmış :).. Ama etiketleri o şekilde (yani menü şeklinde) göstermenin yolları da var isterseniz onları araştırın bence daha kolay. şahsen ben useniorum her seferinde tek tek tarifleri o koda eklemeye :). sahra eklemedin mi hala fajita'yı diye kızıyor bana her seferinde :).

    YanıtlaSil
  8. Canım harika bir tarif kırmızı et sevmeyen ben için nefis.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bence süper bir tarif olmuş eLLerinizé sağlık...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...