Eski Bayramlar

Cumartesi, Aralık 13, 2008

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Şaka gibi geliyor ama ben bu tabiri biraz çabuk kullanmaya başladım. Eski bayramlar gelmeden günler önce annem hazırlanmaya başlardı. Temizlik ( yaz aylarıysa badana boyaya kadar uzardı iş), yerleştirme, evin şeklini değiştirme, çocuklarına, büyüklerine bayramlık alma vs. Bunlar bitince tatlı, yemek işlerine gelirdi ki iş bayrama iki gün kala o kadar işin nasıl hallolduğunu şimdi hiç bir ilacın kar etmemesinden anlıyoruz. Şeker ve çikolata için ayrıca çıkılır bu işte bitince oh diyemeden bayram sabahı olurdu. Biz ne olduğunu anlamadan bayram keyfi yaparken yapılan yemek ve tatlılar bayram boyunca kapı dinmeden çalmasına rağmen bitmezdi. Çünkü bitecek gibi olunca annem yine mutfaktaydı. Hediyelik şekerler için babam alarmdaydı. Bunlar o zaman için bize doğal gelen bütün evlerde olması gereken alışkanlık olarak gördüğümüz şeylerdi.
Üç senedir süren ameliyat ve hastane fasıllarından sonra kaç bayramdır bilemiyorum tatlı ve yemek alışkanlıklarımız sona erdi. Büyükleri ziyaret nerde? Küçükleri sevindirmek? En kolayı bu olmasına rağmen tam yapabildiğimiz söylenemez. Ve yazılamıyacak bir sürü eksik. Bakınız bu masa söylediğimi desteklercesine iki hazır pasta barındırıyor. Geçer mi bu günler bilinmez ama bildiğim eski bayramlar gerçekten güzeldi. Sözün sonu buna çok şükür hastanelerde ve cenazelerle uğraşan nice kişiler var sadece bir kıyas yaptım eski bayramlarla.
Salatalarımı masaya koyamadan çekmiştim onları sonra ekliyeceğim.

You Might Also Like

5 Comments

  1. çok güzel ve şık+sade bir sofra emeğinize sağlık.

    eski bayramlar sözcüğünü daha 30 a gelmeden bile söyelr olduk ne yazık ki çünkü bayram demek tatil demek oldu zaten büyükleride alıştırdılar bunlara büyükelr bile bir genç gidince şaşırıyorlar çünkü ufaklar büyüklere el öpğmeye gitmez oldu yada tatilde oldu.
    her koşulda büyükler yalnız bırakılıyor ve bu telaşlarda mütemadiyen bitirilmek üzere,her ne kadar bizim gibi arefe günü geç yatanlar olsada her bayramda bu seferde bayramın son günlerinde eminönüne gitmeyeceğim desede gitmiş bulunuyor:)

    olsun ama çok güzel bayram demek telaş demek mutluluk demek ses demek kalabalık demek vs.vs..
    ***
    bu arada sofradaki o ufak tabak içindekileri sorucaktım onalr nedir meyve şekerlemsine benziyor sanki emin olamasamda.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,
    Bence onemli olan masadaki yiyeceklerin hazir alinmis ya da evde yapilmis olmasi degil. Onemli olan, huzur, mutluluk ve en onemlisi saglik...
    Nice guzel bayramlara.

    YanıtlaSil
  3. hazırladığınız sofralar yaptığınız yemekler ve herşeydeki özen titizlik beni çok etkiliyor gerçekten...yıllardır takipçinizim...çok seviyorum lezizeyi ziyaret etmeyi..Ellerinize sağlık...banada ziyarete beklerim...hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  4. Allah saglik,mutluluk versin.Onemli olan sevdiklerimizle birlikte olmak.Sofranin duzeni,temizligi,sikligi icin tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  5. Bloğunuzu ziyaret ettim iyi geceler

    YanıtlaSil

Subscribe