Pazar, Şubat 03, 2008

Küçük Kahvaltımız

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Uzunca bir süre geçti. Bir kaç şey üst üste geldi. Burada felaket tellalı gibi yazmak hoş değil ama daha önce bahsettiğim çok sevdiğimiz aile dostumuzu kaybettik. Belki okuyana imkansız gelecek ama sene yazmıyorum böyle uzun bir dostlukta bir an (bir gün uzun bir süredir) bile bizi kırmamış bir insandı. Gideni geri getirmek imkansız. Ama acısı bir başka oluyormuş böyle insanın. Bazen ya bir kere de kırsaydı içimiz sızladığında o gelseydi aklımıza diyor insan. (Bencilce ama gerçek)
Bir hafta sonra başka bir hadise yaşayınca anladım ki insan böylece gidince kaybedilmiş olmuyormuş. Evet ben çok sevdiğim aile dostumuzu hiç kaybetmemişim. Çünkü onu hala çok seviyoruz hala özlüyoruz. Gitmemiş ama benim için gitmiş insanlardan çooook...Tarifsiz acıma tarifsiz teselli oldu.
Küçük kahvaltımız bu acılardan bir kaç gün önceydi. Olmadı koyamadım. O gün güzel bir gündü bizim için. Ama böyle uzun bir aradan sonra koyabildim. Misafirimizle yapabildiğimiz küçük bir kahvaltı. Farklı olarak Zerrin'in Patlıcan Sarması ve bir de kek yaptım. Tatlı olarak İncir ve kayısı tatlısı var. Ama bakıyorum vakit gece yarısı tarifleri yarın yazacağım.

Patlıcan Sarma

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Aslında Zerrin'in tarifini biraz değiştirdim ben. Tombul patlıcanım yoktu evde olanlarla idare ettim. Sarımsak tozum da yoktu. Sabah için yapıyorum belki soğan sevmezler diyerek listeden çıkardım. Ama eksiklere rağmen çok beğendiler orjinal ve ödüllü tarif için buraya
Zerrin'in Patlıcan Sarması tıklayın.
Malzemeler;

  • 2 büyük uzun patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 1 iri havuç
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar alaca soyulur. Yıkanır, boyuna ince dilimler halinda kesilir ve tuzlanır. Patlıcanlar yıkanır ve suyu kağıt havluyla alınır. Zeytinyağ koyulmuş bir tavada arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılır.
  2. Bir başka tavada iki kaşıkzeytinyağ kızdırılır. Önce küçük doğranmış havuçlar, ardından ince kesilmiş biberler ardından sarımsak biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker , tuz ve karabiber ilave edilir. Sebzeler çok ezilmeden ateşten alınır.
  3. Kızarmış patlıcandan bir dilim alınır ve bir köşesine 1 yemek kaşığı koyup sarılır ve bir kürdan saplanır. Soğuyunca servis yapılır.


Evet Zerrin bana kızmaz umarım. Tarifini değiştirdiğim için. Fakat bir iki sefer okuyup bilgisayardan uzak kaldığım için malzemeler ve tarif biraz değişmiş oldu. Bu da biraz farklı patlıcan tarifi oldu. Ama tadanlar beğendi. Ve tekrar yapmaya karar verdik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...