Pazar, Mart 16, 2008

Brokoli Salatası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bazen gece cama yaklaşınca (evimizin önünde büyükçe bir arsa var eskiden çiftlikmiş) e malum ışık falan da yok işte şurada bir kaybolsam derim ne ben birilerini görsem ne birileri beni görse. Tabii olunca güzel gelir mi şüpheli ama bu aralar kayboluverdik sanki. Yaptığımız yediğimiz aynı mı gidiyor bu da şüpheli. Kış geldi ya ( a artık bahar geldi yarı farkındayım)annem sık sık brokoli alıyor bu sefer ben salata yapayım dedim. Brokoliyi az suyla teflon bir tencerede yada buharda pişirerek vitamin kaybını önlüyorlarmış bu güzel bir rivayet iş bana kalınca biraz son dakikaya kalmış demektir haşlayıp döktüm suyunu ama siz benim gibi yapmazsınız.
Malzemeler;

  • 500 gr. brokoli
  • 2 iri havuç
  • 250 gr. mantar
  • 200 gr. lahana turşusu
  • 7-8 kornişon turşu
  • 10 tane dolma yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 4-5 yeşil soğan

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

  1. Brokoli ve havuç bol limonlu suda haşlanır. Mantar yıkanır ayrı bir yerde limonlu ve tuzlu suda haşlanır.
  2. Suları süzülür. Havuç ve mantar ince kıyılır. Brokoli iri doğranır. Turşular, zeytin ve taze soğanda ince kıyılır.
  3. Doğranan malzemeler geniş bir kaseye alınır. Sos malzemeleri bir kasede çırpılır. Salatanın üzerine gezdirilir, harmanlanır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...