Çarşamba, Nisan 02, 2008

Kakaolu Yaş Pasta

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Görüntüde istediğim sonucu yakalayamadım aslında ama yine de fotoğrafını çektim arkadaşlar ısrar edince. jöle biraz eksik geldi. Ben mutfak işlerine genelde gece girdiğim için tamamlama şansım yoktu olanla idare ettim. Bu sefer kek istediğim gibi olmuştu. İki iyilik bir araya gelmez derler.
Malzemeler;

  • 6 yumurta (çok küçüklerdi)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

  1. Yumurta ve şeker koyu bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpılır. Yağ ve süt ilave edilir iki dakika çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu, kakao karıştırılır ve elenir. Bir kaşıkla karıştırarak ilave edilir. Vanilya, nescafe ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Topak kalmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırpılır.
  3. Kalıp yağlanır ve malzeme boşaltılır. Önceden orta ayarda ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Krema malzemesi ve hazırlanışı Hindistan Cevizli&Çilekli Pasta'nın aynısıydı.

Bir paket jöle hariç ki bu yeterli olmadı. Ben ilk pasta yapmaya başladığımda büyük paket jöleler olurdu yaprak jöle demeyin onun için İstanbul'a gitmek lazım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...