Cumartesi, Ağustos 02, 2008

Zeytinyağlı Semizotu

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi zeytinyağlı yemekler ve salatalardır. İki aydır eklemeyi düşündüğüm tarif;
Malzemeler;

  • 1 kg yıkanmış, ayıklanmış semizotu
  • 2 domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 kırmızı biber
  • 2 çarliston biber
  • 2 havuç
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  1. Bir tencerede zeytinyağ kızdırılır. Yemeklik ince kıyılmış soğan ilave edilir 5 dakika pembeleştirilir. Salça ilave edilir karıştırılır.
  2. Doğranmış havuç ve biberler ilave edilir bir kaç dakika kavrulur. Doğranmış domates ve semizotu ilave edilir, karıştırılır.
  3. ½ Su bardağı su, şeker, tuz ve limon suyu ilave edilir. 5 dakika yüksek ateşte kaynatılır pirinç eklenir. 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
  4. Bir tabağa alınır. Ilık olarak servis yapılır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...