Cumartesi, Ekim 04, 2008

Tavuklu Patlıcan Kebap

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Uzun bir aradan sonra tekrar yazabilmek güzel. Bizim ailenin belli günleri hastanelerde belli günleri nekahat döneminde geçiyor. Biz iki ortak genel olarak aynı dertlerle üzülüp aynı sevinçleri paylaştığımız için buraları terkediyoruz. Bazen yorumları incelerken girebiliyoruz. Unutmadan; telofon sapıkları vardır telefonu kaldırırsınız ya dinler cevap vermezler ya da olmadık laflar ederler. Bu insanlar karşıdaki nasıl olsa beni görmüyor rahatlığına sığınarak yaparlar bu saygısızlığı. "3. delikli demir çıktı, mertlik bozuldu." demiş eskiler. Bizim isimsiz ama, alay ya da hakaret içeren yorumları görseler eminim yapacak yorum bulamazlardı. Evet biz seni görmesekte sen aynadaki yüzünü görüyorsun ve aynan yazdıkların.

Malzemeler;

  • 4 küçük patlıcan
  • 400 gr tavuk eti
  • 150 gr. tereyağ
  • 200 gr. mantar
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 6 sivri biber
  • 150 gr kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber,

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir. Kısık ateşte közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suya koyulur.
  2. Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur. Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir.
  3. Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.




  4. Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur.Kalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür. Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur.


  5. Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Servise sunulur.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...