Waffle

Cuma, Şubat 13, 2009

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Waffle, Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır. "Wafel" Cermen kökenli bir kelimedir. Eski Fransızca'da "gaufre" oldu. Modern Flamanca (Hollandaca)’da wafel, Fransızca’da Gaufre, ve Almanca’da waffel, kelimelerinin hepsi "waffle" isminin oluşmasında pay sahibidir. Ancak Flamanca wafel, söyleniş nedeniyle 18. Yüzyılda modern Amerikan İngilizcesi’nde “ waffle” olarak yerini bulmuştur. (Vikipedi'den alıntıdır.)

Bizden kaçar mı? Nerde içinde üç beyaz bulunan zararlı yiyecek var biz ordayız. Belçika, Fransa farketmez. "Önce damak tadı sonra sağlık." Kötü bir slogan sanki? Ama patenti bana ait olmadı kullanmayın.

İlk olarak tarifi kuzenim verdi. Biraz uğraştırıcı olsa da güzel oldu. Sonra arada bir uğraşa girmek girmemek arasında kaldım. Ama güzel bir ziyaret beni ayağa kaldırdı. Aşağıda bahsettiğim arkadaş sitedeki ekonomik krize üzüldüğü için mi yoksa beğendiği için mi bilmem dışarda yediğinden daha güzel olduğunu söyledi. Üstüne şunları koymuşlardı diyerek bir liste verdi. İmkanı yok bu birleşimi ben yiyemem. Ama biraz bal ve kuruyemiş güzel geldi. Söz yakın bir tarihte katıp karıştırıp bir de öyle çekerim. Aslında sözüne güvenirim ama babasının meclise dayalı bir geçmişi var biraz siyaset yapabilir. Ve bir de kolay waffle, zor waffle ,mayalı waffle vb. bir çok çeşiti varmış. Ben kuzenimden waffle tarifi desem nasıl olur? Fotoğraf karesinde tabaklar birbirini tutmuyor. Hani resimler arasındaki 7 farkı bulun tarzı bir görüntüye sahip. Bilmeyenler için bu özel bir günün gecikmiş teşekkürü. Hatta farklı iki parça da eksik. Yani 9 fark olacaktı. Tarifi yakında ekleyeceğim.

You Might Also Like

8 Comments

  1. Enfes görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, adres degisikligini bildermek istedim. Artik bana bu adresten ulasabilirsiniz: http://lavantin.wordpress.com

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım her ikiside nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok severim :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok güzeldi tadı
    siyasette tatlı ve temiz di:)

    YanıtlaSil
  6. Waffle, hımmmm harike. Ellerine sağlık bayan Lezize. Yoksa lezzet ustası mı demeliyim:) gerçekten öyle düşünüyorum. Sitenizi birkaç ay önce keşfettim ve hemen bağlantılarıma ekledim. Yaptıklarınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum.Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle
    Canan

    www.mutfakbocugu.com

    YanıtlaSil
  7. Ehh yani tarif gelecek diye yazıyı baştan sona okudum :) açıklamaları bilmesemde olurdu :) Neyse artık gelecek denilen tarif hala gelmemiş, iyi günler..

    YanıtlaSil
  8. Asiye ne diyeyim şimdi? İnsanlar hayatları için belli planlar yaparlar fakat ertesi gün değil 2 saniye olanlar onların planladıklarından çok uzaktır. Yazacağım dediğimde yazacaktım ama öyle şeyler oldu ki 6 aydır iki tarif yazabildim. Sağda bulunan tariflere link verdiğimiz bölümde ekli olanlara bakın yazılar sıkıyorsa. İyi günler.

    YanıtlaSil

Subscribe