AYIP!

Pazartesi, Mart 16, 2009

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

"SEVGİLİ ARKADASİM SİTENDEKİ YEMEKTARİFLERİNİ ALİP RESİMLERDEKİ İSİMLERİ SİLİP KENDİ SİTESİNDE KENDİNE AİTMİS GİBİ UTANMADAN SERGİLEYEN BU EMEK HİRSİZİNİ TESADUFEN GORDUM
BENİM SİTEMDE'Kİ TAİFLERİMİ ALİP AYNEN YUKARDA BELİRTİGİM GİBİ SİTESİNDE YAYİNLAMİS UYARDİGİMDA TARİFLERİMİ KALDİRDİ GOOGLEDEN ARASTİRDİGİM VE TARİFLERİ OLAN ARKADASLARİ TEK TEK GEZEREK UYARİYORUM.
LİNKİNİ VERİYORUM.

http://yemek.wordpress.com/category/pastalar/page/2/

TİKLADİGİNİZDA TARİFİNİZİ GORECEKSİNİZ SİZDEN BİR RİCAM BU SAHSİN SİTESİNDE YEMEK TARİFLERİNİ ARASTİRİP TARİFİNİ TANİDİGİNİZ ARKADASLARİMİZA' UYARİ GONDERİRSENİZ SEVİNİRİM."

Sevgili Özgül bu şekide bir yorum bırakarak bizi haberdar etmiş çirkin bir hırsızlıktan hemen siteye girmek istedim. Bu günlük korumalıymış girişleri. Ne yapalım biz de her tarifin başına bir koruma mı kiralıyalım? Eğer emeği küçük görüp tarif kullanıyorsanız en azından bir kere yapıp kendiniz fotoğraflayın. Yok bizleri küçük görüyorsanız hiç bir şey yapamasam ben kendi adıma söylüyorum İrem ne der onu bilmem her tarifin altına (/yemek.wordpress.com)da görürseniz tarif bizden çalıntıdır yazarım. Güzel bir alternatif mi sizce? Ha bizim için reklamın iyisi kötüsü olmaz derseniz bilmem?

Sahra,

You Might Also Like

14 Comments

  1. sevgili Sahra!
    blog sahibini uyardim.sitesini gecici olarak kapatmis.
    ama google'la sitenin ismini yazin gorsel olarak tiklayin orada yemek sitelerinden aldigi tum resimler cikiyor.Resimli Tariflerinizi gorebilirsiniz.
    sitesinin ismi
    http://yemek.wordpress.com/

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. :(((
    çok haklısınız..
    nice emekler ve sabr göstererek hazırladığımız sayfamız hiç ediliyor böylesine saygısızca.
    kendilerinede de saygıları yok bu şahısların.
    çok sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. canım çok ayıp gerçekten ama ben siteye giremedimki mesaj yazayım.......

    YanıtlaSil
  4. Neee ayıp yaaaa hiçbirşey bilmiyorsan sohbet et başkasının emeğine nasıl gaspta bulunurlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kuzen, siteye giremediğim için emin olamıyorum ama bu site sanırım geçen sene de aynı şeyi yapmıştı ve ben hatırlarsan söylemiştim sana da bütün linkleri tek tek yollayıp kaldırtmıştım.

    Herhalde artık gitti diyip yine devam ediyim demiş..

    YanıtlaSil
  6. Bu tür insanlar ne kadar cok!
    Bir cok kereler kendi resimlerimi ve diger blogcu arkadaslarin resimlerini ve tariflerini calan sayfalara rasliyorum. Bir kacini uyardim da ama...
    Arkadaslar, tariflerinizin calinip calinmadigini ögrenmek icin google ye kendi sayfanizdaki özellikle özel tariflerinizin andini yazin ve aratin. Sizin sayfaniz ve o tarifi yayinlayan baska sayfalar görüntülenecektir.
    Lezize, gercekten üzüldüm ve kizginliginda kat kat haklisin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Emek hirsizligi kadar kötü bir sey yok kizmakta cok haklisiniz,bende protesto icin siteye girmek istedim ama sifre istedi,emege saygi göstermeleri lazim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. takip ettiğim bir blogsunuz.olanlar gerçekten üzücü.kul hakkı dene bi durum da var.eşime ait bir forum sitesinde yemek tarifleri bölümünü yazıyorum.başka yerlerden de alıntı yapıyorum ve özellikle adres ve isim veriyorum.ödüm patlıyor birinin emeğinin hakkına girecem diye.ayrıca sizi bloğuma bağlantılarıma da eklemiştim.portakal reçelini ve kabuğunun reçelinin araştırırken bulmuştum sizi.Konya'da okurken konyalı teyzelerin bi sözü vardı çok güzel bir söz :'Allah emeğinizi zayi etmesin yavrum'derlerdi.Kimsenin emeğinin zayi olmaması dileğiyle.

    YanıtlaSil
  9. Bu tür olaylar tahmin ettiğinizden ve tespit ettiğinizden çok çok daha fazla oluyor. Bugün bir içerik hırsızının sitesi ceza ile kapatılsa bile her an hırsızlıklar devam etmektedir. Çoğu kişi yaptığının hırsızlık olduğunun farkınd bile değil!
    O halde çözüm nedir?
    Tek çözümü SEO konularında bir şey öğrenerek kendi yazılarınızın Google aramalarında ilk sıralarda çıkmasını sağlamaktır.
    Bunun için her şeyden önce mesela www.lezize.com gibi bir alan adı alarak kendi sitenizi kurmalısınız. Sonra bütün yazılarınızı oraya aktarırsınız. Daha sonra SEO için gereken ufak tefek düzenlemelere dikkat ederseniz altı ay gibi bir sürede çok kuvvetli bir siteniz olur. Burada yıllar emeği var diye görüyorum. Bari kendi siteniz olsun.

    YanıtlaSil
  10. Üzüntümüzü, kızgınlığımızı paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Tavsiyeler için çok teşekkürler. Aslında site olabilmek arzumuz var ama şu günlerde ne benim ne de İrem'in vaktimiz yok. İlla ki bizde bir şeylere başvuracağız. İrem zaten ilk olmadığını yazmış yukarıda.

    YanıtlaSil
  11. bu da hırsızlığın bir çeşidi,
    böyle birşeye tevessül etmekle mutlu olduklarını sanmıyorum,
    çok zavallılar.
    yemekler çok güzel ellerinize sağlık
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Sitenizi sürekli takip ediyorum.
    Calinti haberlerine zaten kayitsiz kalamiyorum ve sinirleniyorum hemen bir iki satir yazmak istiyorum. Benimde defalarca basima gelen bir sey cunku.
    Rss i kaldirdim, sag tik i kaldirdim, yok yok.. gene caliniyor !

    Ama bu yaziya ozellikle yorum yazmak istedim.
    Cunku bu sahis benimde tariflerimi ve fotograflarimi caldi, uzerinden yazilari silip yayinladi.
    Farkedip mail attigimda ise bana agiza alinmayacak hakaretler ile dolu mailler yazdi, hala sakliyorum.
    Kendisini sikayet edebilecegim her yere sikayet ettim bu yuzden o gunlerde sitesine sifre koydu !
    2 yili askin bir suredir blog yaziyorum, cok hirsiz gordum ama bu kisi kadar ahlaksiz olanina rastlamadim, ustelik sitesinde cesitli dualar, hadisler, Allah ile ilgili yazilar vardi!! Cok yazik!!

    Lutfen uzulmeyin, İrem ve Sahra..
    Bizler sizi biliyoruz.
    Ne demişler?
    Altini coper atsan degerini kaybedermi? Tenekeyi parlatsan ceyrek altin edermi?

    Muge

    YanıtlaSil
  13. reklamı oldu valla. heryerde var böyle sitelerç

    YanıtlaSil

Subscribe