Minikler Büyüyor

Çarşamba, Nisan 01, 2009

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Evet google'da (http://yemek.wordpress.com/) görsel olarak yazdığınız da maalesef hala resimlerimize ulaşabilirsiniz. Her ne kadar site girişini korumalı yapsalar bile bu engellenemiyor. İzin veriyor muyuz? Hayır! Ama İrem daha önce de aynı hatayı yaptıklarını söyledi. Ya oldukça meşhur mu olduk sizce korsanımız çıktı? Bakmışsınız bizde korsana hayır kampanyalarına katılmaya başlamışız? KINIYORUZ!
Evet minikler sanki çok hızlı büyüyor? İkinci doğum gününe gittiğimiz bu tatlı cadı sanki dün doğmuş gibi gelse de üçüncü yaşına girdiğine göre öyle olmalı. Marifetli annesinin hazırladığı masada biraz huzursuzdu. Çünkü küçük kuzenini tahtını kapmış gibi görüyor. Menü ;


  • Kazakistan Mantısı (Belki onlara ait bir adı vardır bilmiyorum)
  • Pirinç Salatası
  • Küçük Domates Dolmaları
  • Semizotu Salatası
  • Zeytinyağlı Yaprak Sarma
  • Çikolata Soslu Kurabiyeler
  • Kalp Kurabiyeler
  • Patatesli Börek
  • Kahvaltılıklar

Malum kahvaltılıkların tarifi yok. Fakat diğerlerini fotoğraflarıyla birlikte vereceğim. Bir unutkanlıktır oldu böreği çekemedim. Fakat meşhur mantı tenceresini sizin için çektim.









Mantı tenceresi olarak satıyorlarmış orada ama apartman tencere bence ve bizim tencereler bunun yanında gecekondu gibi kalıyor;
















Bunlar küçük hanımın doğum günü şekerleri;






Tarifleri arkadaş gelince ekleyeyeceğim. Küçük hanıma sevdikleriyle beraber nice yeni yaşlar diliyoruz. Annesine teşekkür ediyoruz.

You Might Also Like

8 Comments

  1. ne şık bir sofra :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu mantiyi ben de cok merak ediyorum, tarifini bekleyecegim...

    Resim hirsizlari icin en etkili cözüm resimlerin üzerine benim yaptigim gibi büyük olarak kendi isminiz yazmamiz. Bir kösesine yazinca alip resim programlariyla karartiyorlar.
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. LEZİZE'cim cnm süper bir masa.özellikle sarmalar gel beni ye diyor.Ehh ne diyelim yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Kutlu mutlu olsun minik hanımın doğumgünü. Sağlıkla, sevinçle yaşasın.

    YanıtlaSil
  5. Yasemin ,Semra teşekkürler.

    Lavantin bende arkadaşımı bekliyorum, ekleyebilmek için. Ama eğer vejeteryan değilseniz müthiş bir lezzet. Yorumunu görünce sitende gördüğüm güzel ekmekler geldi ama illa ki bir gün yapacağım. (Ben göreli 6 ay oldu)

    Tijen teşekkürler, bütün minikler için dileklerimiz bunlar. Sizi gördüm iyi oldum derler ya bende yorumunuzu gördüm mutlu oldum

    YanıtlaSil
  6. Limonlu parfe tarifi ararken blogunuzu gördüm. Başka bir tarif daha bakıyım dedim ve sizin limonlu parfenin resminin aynısını gördüm. Ben bu çalıntı olaylarına sinir olduğumdan haber veriyim dedim:) Belkide haberiniz vardır.fenomenyemekler.bloggum.com limonlu parfe sayfasına lütfen bir göz atın.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir sofra herşey mükemmel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Kasımpatı Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.

    YanıtlaSil

Subscribe