Beyaz Tabaklar

Cuma, Ekim 02, 2009

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


İki aya yakın zaman oldu aslında ama bir düzen oturmadı eve. Ya masalarda ya yemeklerde eksikler oluyor. Bu masadan sadece patlıcan salatasının tarifini yazacağım, diğerleri var sitede. Ama önce uzun süredir ertelediğim başka bir şey var. Geçen gün bir arkadaş yaz şunların adresini artık soranlar ulaşılamaz bir yer sanacak dedi. İki seneye yakın oldu bu tabaklarla ( ortada ki tabaklar ) bir masa hazırlamıştım. Tabakları açtığımda bütün moralim alt üst oldu. İncecik çatlaklar vardı. Kendimi teseli ettim bunlar görünmez diyerek. Ama hafif çalkalıyarak kuruladığımda çatlaklar siyahlaşarak daha da çirkinleşti. Fotoğraftaki cazibeyi görenler nerden aldığımı sormaya başladılar. ( Bunu öğünmek için değil üzülerek yazıyorum) Tepe Home'den aldım. İlk zamanlar götürür geri verirsem kötü reklam yapmış olmayayım diyerek isim vermedim. Ben geri götüremedim çünkü oturduğum yere epey uzak bir yerden almıştım ve aynı yere gitme şansım olmadı özelden maille soranlarda devam edince yazdım. Belki götürsem geri alırlardı. Bunu bilemem yanlız sizlere de tavsiye etmem. Şu eski çıtlamış emayelere dönüyor görüntüsü yakından.

You Might Also Like

2 Comments

  1. canın sagolsun canım sevgiler mutlaka beklerim etkinliğime buyur sol üstteki yazıyı oku selmlar

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Size ve sizin gibi yüksek ziyaret sayısına ulaşmış bazı blog yazar ve yöneticilerine Olivias’ı tanıtmak üzere bir tadım günü düzenlemek istiyoruz ve 15 Aralık Salı günü saat 18:00’de sizi Olivias’a davet ediyoruz. Karın tokluğuna çalışıp, o gün tadacağınız lezzetler ve restoranımız ile ilgili yorumlarınızı blogunuzda paylaşırsanız çok memnun oluruz .

    Olumlu ya da olumsuz cevaplarınızı lütfen emre@leftclickprojects.com adresine gönderirseniz seviniriz.

    Olivias Pizzeria olarak 1 Haziran 2009’dan beri Levent’te açtığımız restoranımızda geleneksel tariflere sadık kalarak, menümüzün tamamını kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Odun ateşinde ince hamurdan orijinal New York usulü pizza yapan ve bu pizzayı evlere servis yapan belki de Türkiye’deki tek restoranız.

    Pizzalarımızın dışında başlangıçlardan enginarlı ıspanak sos ve alfredo sos çok tutulan iki ürün, onların tarifi tamamen bana ait, bir de tatlılarımız çok iddialı, tatlılarımızı Amerikan Başkonsolosluğunda işlettiğimiz kafeteryamızda yapıyor Executive Chefimiz Dursun Ali Köse, Dursun Bey bizim Washington’daki patisserie’nin de executive chefi idi, pasta milli takımına senelerce hizmet vermiş, eğitmenlik yapmış, senelerce televizyon programları olan bir üstattır. Bir de herkesin tutkunu olduğu acı sosumuz ve pul biberimiz var, bazı müşteriler onlar masaya gelmeden pizzalarına başlamıyorlar…

    Pizzamızın özelliği hamuru, gramajı ve elbette ki odun fırınında pişiyor olması. New York usulü yapıyoruz, yani kalın kenarlı ve ince hamurlu, pizzanın üzerinin malzemelerini biz kendimiz getirmiyoruz, ithalattan yeteri kadar bıktığımız ve halihazırda birsürü getiren firma olduğu için, peynirlermizden bazıları Türkiyede olmayan ürünler, Amerikadan geliyor, ama zaten üzerindeki malzemeler en kolay kısmı, kaliteli malzeme kullandıktan sonra problem çıkma ihtimali yok…

    Pizza Ala turca ve Pizza Akdeniz’in dışında türk lezzetinde pizzamız yok, onların malzemesi de piyasada olan malzemeler(bir tek zeytinimizi Manisadan getirtiyoruz)

    Ünlü misafirimiz çok çünkü bizim muhit ünlü kaynıyor ama onların isimlerini vermek etik olmaz diye düşünüyorum. Özellikle yönetmenler ve dizi oyuncularının mekanı olduk şimdiden, az ama öz müşterimiz var.

    Bugüne kadar olumsuz tek eleştiri almadık lezzetimiz hakkında, gelen misafirlerin çok büyük bir kısmı hayatlarında yedikleri veya Türkiye’de yedikleri en iyi pizza olduğunu iddia ediyor. Çok gezen, çok bilen, çok yiyen insanlar da bu seneki pizza değerlendirmelerinde İstanbul’un en iyi 10 pizzası listesine gireceğimizi söylüyor, gelen misafirlere yazdırdığımız bir defterimiz var, yorumlar müthiş…

    Bizimle ilgili daha fazla bilgiye ve restoran menümüze www.oliviaspizzeria.com adresindeki websitemizde ulaşabilirsiniz.


    Olivia's Pizzeria:
    Başlık Sokak No:22A Levent
    İstanbul Türkiye
    www.oliviaspizzeria.com
    pizza@oliviaspizzeria.com
    tel: +90 212 284 57 24
    fax: +90 212 284 56 06
    cell: +90 532 313 30 59

    saygılarımızla,

    Emre Ocan

    Left Click Projects

    +90 532 225 15 44

    http://www.leftclickprojects.com

    YanıtlaSil

Subscribe