Salı, Ekim 13, 2009

Limonata

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Buzz gibi limonata dersem bu mevsimde kızacaksınız. Ama eğer önümüzde ki yaza kadar yaşayın bir için beğeneceksiniz desem daha da mı kızarsınız? Tarif benim elime 1 ay önce geçti. Geçen hafta yapabildim. Hani hava tahmin raporları olur da yanlış çıkar havalar soğumazsa deneyebilirsiniz. Bu gün dışarıda işlerimiz vardı. Şehre indim dermiş eskiler ya, evet bizde şehre indik. Buram buram terledik. Bence çok geç değil.

Malzemeler;

  • 5 limon
  • 3 portakal
  • 1 küçük kavun (ya da yarım kavun)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 litre su
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • Zencefil 5 gr

Hazırlanışı

  1. Limon ve portakallar yıkanır, kağıt havluyla kurulanır. Kabukları rendenin ince tarafıyla geniş bir kaseye renedelenir.
  2. Kavun soyulur aynı şekilde rendelenir. Şeker, fesleğen, nane, zencefil ilave edilir.
  3. Bütün malzeme karıştırılır ovulur. Limon ve portakallar sıkılır,ilave edilir.
  4. Suyunu ekledikten sonra 2-3 saat serin bir yerde dinlendirilir. İnce bir süzgeç veya tülbentten süzülür.

Tatilde bir arkadaş aramıştı." Bak falan kanalda tarifler veriliyor". Açtım yetişebilidiğim kadar yazdım. Televizyon denilen aygıtla aramızda bir mesafe var bu yüzden bir iki kez açtığım yerleri hatırlayamıyorum. Bir şerbet tarifide vardı. Seyredenler kanal veya program ismini söylerse buraya eklerim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...